Lister

Ensomhet

-

Visste du at 1 av 5 føler seg ensom?

Ensomhet er en følelse av savn av ønsket kontakt med andre. Ensomhet vil si å ha mindre kontakt med andre enn man ønsker, eller at denne kontakten gir så liten sosial verdi at den ikke opphever følelsen av kontaktsav­n.

Det er ikke nødvendigv­is en sammenheng mellom det å vaere ensom og det å vaere alene. Man kan vaere helt alene og fornøyd eller ha en stor omgangskre­ts og føle seg ensom. Allikevel er mennesker med få kontakter oftere ensomme enn de med stort nettverk.

Dette er et stort helseprobl­em i vår såkalte velferd-stat. Det er noe vi absolutt kan gjøre noe med. Det finnes mange gode tips til de som føler seg ensomme, så er det noe vi alle kan gjøre. Se hverandre. Hvem rundt meg i nabolaget, familie, på jobben kan jeg se og invitere med meg på mat eller andre sosiale ting. Alle kan vi gjøre noe.

Jesus fikk prøve det med ensomhet i påska i Getsemane. Sammen med disiplene som han hadde tatt med for å be, men som dessverre sovnet når Jesus skulle ta det vanskelige valget. Skulle han virkelig gi sitt liv og la kroppen og sinnet sitt gå gjennom så mye, eller skulle han avlyse påska og reise opp til himmelen?

Han hadde begge muligheten­e. Men kjaerlighe­ten til deg var så stor at han valgte å gå den ensomme veien til korset.

 ??  ?? Rune Heimvoll, pastor i Lista Misjonskir­ke
Rune Heimvoll, pastor i Lista Misjonskir­ke

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway