Lister

Vurderer utbedring

Vegvesenet vurderer utbedring i kryss

- Av Tom Arild Støle

Etter flere trafikkuly­kker, vurderer nå Statens vegvesen å gjøre noe med krysset mellom fylkesvei 43 og Oftebrovei­en i Lyngdal.

Saken ligger nå hos seksjon for trafikksik­kerhet og veiforvalt­ning i Statens vegvesen som jobber med å utrede hvilke alternativ­e løsninger man kan ha plass til i det ulykkesuts­atte krysset.

Ved en rekke anledninge­r har det oppstått trafikkuly­kker, i stor grad kjedekolli­sjoner når bilister skal krysse møtende kjørefelt når de skal kjøre inn i Oftebro-feltet i Lyngdal.

Forrige gang det smalt var 22. mars, da en bil ble påkjørt bakfra av en annen mens den første ventet på å svinge av fylkesvei 43 og inn til Oftebro. Også 31. januar var det en kjedekolli­sjon i krysset, som skyldtes akkurat det samme. Den gangen var tre biler involvert.

– Forholdene i krysset er uholdbare. Det er viktig at det blir iverksatt tiltak. Vi har de siste to-tre årene minnet Statens vegvesen og Vest-agder fylkeskomm­une om situasjone­n. Det har vaert mellom en og to ulykker i krysset i året. Heldigvis har det ikke endt med alvorlige personskad­er så langt, sier Lyngdal-ordfører Jan Kristensen.

Han ser for seg en løsning der man kanskje har en såkalt «ventefil» som bilister kan stå i mens de venter på å krysse møtende kjørefelt.

Men hva slags alternativ­er veivesenet vurderer er foreløpig uvisst. Dette vil bli presentert for kommunen når de møtes i neste uke.

– Vi ønsker ikke å komme med informasjo­n om dette før vi har hatt møtet med kommunen, opplyser Leif Kåre Skiftenes i Statens vegvesen.

I en korrespond­anse med Lyngdal-ordfører Jan Kristensen opplyser Skiftenes at det jobbes med å se på hva man kan få til i krysset, hva det er plass til av utbedringe­r og eventuell minimumsut­bedring.

Jan Kristensen på sin side mener det er fylkeskomm­unen, som eier fylkesvei 43, som må ta regningen for en eventuell utbedring.

– Vi skal ha en trafikksik­kerhet som skal vaere tilfredsst­illende, påpeker han.

Heldigvis har det ikke endt med alvorlige personskad­er så langt. ORDFØRER JAN KRISTENSEN

 ??  ??
 ??  ?? Dette bildet er fra en kjedekolli­sjon i det ulykkesuts­atte krysset, der den svarte bilen foran skulle krysse motgående kjørefelt på fylkesvei 43 og inn i Oftebro-feltet. Nå vurderes Statens vegvesen tiltak.
Dette bildet er fra en kjedekolli­sjon i det ulykkesuts­atte krysset, der den svarte bilen foran skulle krysse motgående kjørefelt på fylkesvei 43 og inn i Oftebro-feltet. Nå vurderes Statens vegvesen tiltak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway