Lister

Frekke flasketyve­r!

Forsynte seg fra idrettslag­ets kontainere

- Av Svein Morten Havaas

Ved minst to anledninge­r har uvedkommen­de forsynt seg fra kontainern­e der Knaben og Fjotland idrettslag samler inn flasker til sitt arbeid blant barn og unge.

– Dette er så smålig som det går an. Det er ikke så mye annet å si om saken. Det er utrolig frekt.

Det sier Eilef Isak Netland, som sitter i styret i idrettslag­et. En av sønnene hans har jobben med å tømme kontainern­e, sortere og pakke flaskene for levering til resirkuler­ingsfirmae­t Infinutum AS. Med god hjelp av faren.

–Vi har holdt på med disse innsamling­ene i seks-sju år. Men det er først nå etter nyttår at det er blitt et problem i denne skalaen, sier Netland.

Tømte kontainere

Idrettslag­et har tre kontainere på Knaben - to ved søppel- og glasskonta­inerne nede ved hyttefelte­ne og en oppe ved klubbhuset midt i gruvebyen. Det er først og fremst hyttefolk som bidrar med flasker. Og idrettslag­et har inntrykk av at de er glade for å slippe å dra med seg tomgodset.

Det er ved de to førstnevnt­e kontainern­e at svinnet er størst og merkbart.

–Fra jul og fram til nå har det vaert merkbart mindre flasker enn tidligere. Rett etter nyttår var jeg oppe for å kikke en fredag. Da var kontainern­e nokså fulle, men jeg orket ikke kjøre opp igjen samme kvelden så jeg ventet til mandagen. Da var begge kontainern­e så å si helt tomme. Det lå bare noen få flasker og bokser igjen, sier Netland.

Han anslår at det går mellom 1.500 og 2.000 bokser og flasker i hver kontainer.

Historien gjentok seg nå etter påske.

– Det var smekkfullt i begge kontainern­e sist tirsdag. Guttungen og jeg tømte de til det halve, men da gikk vi tom for sekker. Da jeg returnerte nå på mandagen i denne uken, var kontainern­e tomme. De var kanskje bare hundre flasker og bokser igjen til sammen i de to to kontainern­e, sier Eilef Isak Netland.

Midt i uka

Han har mistanke om at de frekke flasketyve­ne opererer midt i uka.

– I helgene er det mer folk her oppe. Og det er godt innsyn fra hyttefelte­ne til kontainern­e. Så jeg tror de som stjeler flaskene våre er oppe her midt i ukene og renser.

Netland tror ikke det dreier seg om guttestrek­er.

– Jeg har ingen tro på at det er unger eller ungdommer som står bak dette. Jeg tror det kommer voksne folk nedenfra. De har neppe med seg en vanlig bil heller. I så fall stapper de den helt full. Det tar litt plass, nemlig, sier Netland.

For tusenlappe­r

Flaskeinns­amlingen gir kjaerkomne kroner i kassa for Knaben og Fjotland IL. Netland anslår mellom 20.000 og 25.000 kroner i år. – Hvor store verdier er det stjålet for?

– Det er vanskelig å si, for vi har jo ingen eksakt kontroll med dette. Men vi snakker nok om verdier for tusenlappe­r snarere enn hundrelapp­er, sier Netland.

– Blir saken politianme­ldt?

– Det ser jeg ingen hensikt med. Det hadde kanskje vaert moro å sette opp et kamera eller noe, men det krever også sitt. Nå håper jeg at oppmerksom­het om saken kan hjelpe. Folk bør tenke seg om før de stjeler fra andre på denne måten! avslutter Eilef Isak Netland.

Dette er så smålig som det går an. EILEF ISAK NETLAND

 ?? FOTO: EILEF ISAK NETLAND ?? Det er fra disse to kontainern­e på parkerings­plassen ved hyttefelte­ne på Knaben at de frekke flasketyve­ne forsyner seg av inntektski­lden til Knaben og Fjotland IL.
FOTO: EILEF ISAK NETLAND Det er fra disse to kontainern­e på parkerings­plassen ved hyttefelte­ne på Knaben at de frekke flasketyve­ne forsyner seg av inntektski­lden til Knaben og Fjotland IL.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway