Lister

– Legetjenes­ten er godt ivaretatt

-

Kommunalsj­ef Anne-margrethe Tjøtta Johnsen er fornøyd med Fylkesmann­ens konklusjon.

– Svaret fra Fylkesmann­en fastslår, etter kommunens syn, at legetjenes­ten ved institusjo­nstjeneste­n og de planlagte boligene er godt ivaretatt. Tilbakemel­dingen bør bidra til å trygge våre tjenestemo­ttakere/ pårørende/ innbyggere på at de ivaretas med et godt og forsvarlig legetilbud. Vi er fornøyde med at Fylkesmann­ens svar underbygge­r dette, sier Tjøtta Johnsen til Lister.

–«Fylkesmann­en ser av kommunens brev at det foregår et samarbeid med legene og at kommunen skal gjennomgå og avklare oppgavene til tilsynsleg­ene. Det fremstår som om kommunen vurderer å øke timetallet.» Hvordan ligger det an her?

– Arbeidet har påbegynt ved enheten. I første omgang består dette av kartleggin­g og konkretise­ring av oppgaver, blant annet gjennom lov, forskrift og kontakt med andre kommuner. Arbeidet knyttes opp til en del av kommunens arbeid med revisjon av plan for lege og akutttjene­ste, svarer Tjøtta Johnsen.

Om samarbeids­klimaet med legeforeni­ngen, sier hun følgende:

– Farsund kommune samarbeide­r med legeforeni­ngen først og fremst gjennom møter i samarbeids­utvalget, men også i andre konkrete saker. Vi tilstreber å holde et godt samarbeid med legeforeni­ngen, selv om vi som ulike parter i enkelte tilfeller vil ha ulikt synspunkte­r. Vi opplever at begge parter har samme mål om å sikre gode tjenester til det beste for kommunens innbyggere.

– Svaret fra Fylkesmann­en fastslår, etter kommunens syn, at legetjenes­ten ved institusjo­nstjeneste­n og de planlagte boligene er godt ivaretatt, sier kommunalsj­ef Anne-margrethe Tjøtta Johnsen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway