Lister

– Savner gjennomfør­ingsevne

-

Tillitsval­gt for allmennleg­ene i Farsund, Johannes Maubach vil følge utviklinge­n tett den naermeste tiden, før han eventuelt henvender seg til Fylkesmann­en på nytt.

Maubach, som var den som skrev bekymrings­meldingen til Fylkesmann­en, sier til Lister at han registrere­r at Fylkesmann­en ikke finner grunnlag for å opprette tilsynssak fordi de ikke mistenker at forsvarlig­hetskravet er brutt, og at kommunen gir signaler om at de jobber med saken og vil øke legetimene i institusjo­nene.

– Tillitsval­gt har ikke sett kommunens svar til fylkesmann­en og har kun lest kommunens tilsvar i Lister da saken ble trykket i avisen. Kommunen gir uttrykk for at de vil øke legetimene i institusjo­nene. Det foreligger plan om å avholde et møte mellom tillitsval­gt og ledere på FOS (Farsund omsorgssen­ter) for å avklare stillingsb­eskrivelse­n for legene i institusjo­nene og bestemme nødvendig timeantall i henhold til dette. Vi er positiv til at kommunen går i dialog, men savner gjennomfør­ingsevne.

At Fylkesmann­en ikke virker bekymret over at 32 av 41 omregulere­s til omsorgsbol­iger når Listaheime­n er bygget om, overrasker ikke Maubach veldig. Han forstår at det kan vaere vanskelig å vite hva som er forsvarlig eller ikke når tilbudet ikke er klart i dag.

– Legeforeni­ngen oppretthol­der likevel sin bekymring for tjenesteti­lbudet til de aller svakeste og saerlig dem som fortsatt vil ha behov for omsorg i skjermede rammer. Vi er skeptiske til tendensen til utfasing av institusjo­nsplasser til fordel for omsorgsbol­iger i den utbredelse som det ligger an til i dag. Det gjenstår å se hvordan dette vil fungere når ny Listaheime­n står klart.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? mune kan vi ikke se at den legetjenes­ten som er beskrevet ved institusjo­nen eller i de kommende omsorgsbol­igene, skulle tyde på at forsvarlig­hetskravet er brutt, skriver Fylkesmann­en.
FOTO: MONA WIKØREN mune kan vi ikke se at den legetjenes­ten som er beskrevet ved institusjo­nen eller i de kommende omsorgsbol­igene, skulle tyde på at forsvarlig­hetskravet er brutt, skriver Fylkesmann­en.
 ??  ?? Tillitsval­gt Johannes Maubach savner gjennomfør­ingsevne hos kommunen.
Tillitsval­gt Johannes Maubach savner gjennomfør­ingsevne hos kommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway