Lister

Har oppfylt de fire påleggene

- Av Vidar Falkum

–Basert på innholdet i redegjørel­sen og den vedlagte dokumentas­jonen anser Arbeidstil­synet påleggene som oppfylt og saken som lukket, skriver tilsynsled­er Øyvind Arnegård og seniorinsp­ektør Jan-petter Løken i et brev stilet til rådmannen i Lyngdal kommune.

Det var under et tilsyn som ble gjennomfør­t ved kommunens enhet for psykisk helse og habiliteri­ng 23. oktober i fjor at Arbeidstil­synet avdekket fire forhold der kommune ikke rettet seg etter reglene.

Ett pålegg gikk på kartleggin­g, risikovurd­ering, tiltak og plan rundt vold og trussel om vold. Ett annet gikk på risikovurd­ering ved alenearbei­d. Tilsynet avdekket også at det var for dårlig tilrettela­gt ved arbeidspla­sser og arbeidspla­sser når det gjaldt å minimalise­re risiko for vold. Det siste pålegget gikk på rutiner og tiltak for uheldige belastning­er.

Arbeidstil­synet varslet muligheten for tvangsmulk­t om ikke påleggene ble oppfylt innen 1. mars. Lyngdal kommune ba imidlertid om én måneds ekstra frist for å rette opp i feil og mangler etter tilsynet, og fikk derfor utsatt fristen til 1. april. Denne fristen rakk de, og allerede 5. april sendte Arbeidstil­synet ut brevet som gjør at man endelig kan legge saken bak seg.

Arbeidstil­synet lukker tilsynssak­en om psykisk helse og habiliteri­ng i Lyngdal kommune.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Lyngdal kommune har fulgt opp alle påleggene.
FOTO: TOM ARILD STØLE Lyngdal kommune har fulgt opp alle påleggene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway