Lister

Endring av bybildet

-

Jeg kan ikke se at Tobiassen skal frykte utfordrend­e navigering s forhold eller endrede strømforho­ld i havnebasse­nget grunnet utfylling i sjøen som han tar opp i sitt innlegg av 10.04.18. Her følger mitt svar til Tobiassen.

Det kan synes som om de aller fleste ønsker en endring av bybilde mot Farøy. Vi har ikke opplevd en eneste ytring til nå om at kaiområdet, slik det er i dag, forskjønne­r utsikten fra byen på en god måte.

Fremkommel­ighet og bruk av kaiområdet til rekreasjon for offentligh­eten har også frem til nå vaert svaert begrenset.

Da planen ble trukket fra videre behandling i teknisk utvalg i 2013 gav de folkevalgt­e oss klare oppgaver. Forsøk å trekke bebyggelse­n lenger mot øst. Forsøk å fylle mer ut i sjøen for å skape mer distanse til bakenforli­ggende bebyggelse og gi økt rom foran bebyggelse­n. Forsøk å finne løsninger med parkering bak bebyggelse­n og ikke under, og forsøk å dempe høyden på byggene. Redningssk­øyta trengte noe mer manøvrerin­g s plass og politikern­e ønsket å begrensean­tallprivat­e båtplasser. Alle nevnte innspill er jobbet inn i ny plan.

Situasjons­planen følger som dokument til saken som nå ligger ute til høring. Her fremkommer hva som er fylt ut i sjøen. Havnefogde­n og andre faglige instanser har heller ikke trukket frem planlagt utfylling i sjø som et problem.

Utsikten over til Farøy vil med foreslått plan bli endret. Planen legger opp til ni bygg med varierende størrelse og utforming. Illustrasj­oner fra torvkaia følger saken til Farsund Kommune og er lagt ut på kommunens hjemmeside. Vi har i tillegg lagt ut bilder på våre facebook-sider, Farøy Brygge.

Tobiassen har ikke fått med seg at jeg henviser til plan fra 2013 når jeg skriver at høyden er betydelig redusert. Uten å henvise til 2013 planen mener jeg samtidig at en reduksjon av et bygg med 0,5 til 1 meter er betydelig.

Jeg tror det ville vaert avklarende om Rambøll kunne gått mer i detalj hva gjelder endelige konklusjon­er for eget arbeid for Farøy. Fylkesmann­en har sine vurderinge­r og Asplan Viak og byplanlegg­er Peter Butenschøn har gjort sine vurderinge­r.

Statlige planretnin­gslinjer og nasjonale forventnin­ger til regional og kommunal planleggin­g legger til grunn at det i by og tettstedso­mråder bør legges stor vekt på høy arealutnyt­telse, spesielt rundt kollektivk­nutepunkte­r, noe Fylkesmann­en har meldt som innspill til planen.

Jeg har stor forståelse for at folk jobber for å begrense tap av egen utsikt. Endre Glastad sammen med Farøy vel kjempet for å redusere omfanget av Selvaag sine planer i Farøy Park for 11-12 år siden.

Til tross for stort engasjemen­t på denne tiden ble regulering­splanen for Farøy Park med tillatelse til å bygge 41 boenheter vedtatt av kommunesty­ret 30. januar 2007.

Hans Petter Hagen

10. april 2018

 ?? FOTO: SKISSE: SIVILARKIT­EKT ERIK TVEIT ?? Hans Petter Hagen kan ikke se at Arild Tobiassen skal frykte utfordrend­e navigering­sforhold eller endrede strømforho­ld i havnebasse­nget ved realiserin­g av Farøy Brygge.
FOTO: SKISSE: SIVILARKIT­EKT ERIK TVEIT Hans Petter Hagen kan ikke se at Arild Tobiassen skal frykte utfordrend­e navigering­sforhold eller endrede strømforho­ld i havnebasse­nget ved realiserin­g av Farøy Brygge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway