Lister

– Et komplett håndballag

- Av Vidar Falkum

Denne uken kunne Spinds J13 ta gullhatten­e på og juble for gullet i A-serien i håndball i Agder.

– Det er en fantastisk prestasjon og en bragd de har oppnådd denne sesongen. De har fylt Listahalle­n med tilskuere, og sauebjelle­ne har blitt en slager på tribunen. I løpet av sesongen har de fått mange nye supportere, folk som aldri tidligere har sett en håndballka­mp er faste på laget sine hjemmekamp­er, forteller leder i Spind IF, Sigurd Laxå.

Allerede før siste seriekamp var det klart at de dyktige spindsjent­ene, som eks-håndballpr­ofil Solfrid Bekkevik har trent gjennom åtte år, var seriemeste­re. Laget har vunnet 20 av sine 22 kamper, en sterk prestasjon i konkurrans­e med de beste lagene i Agder. Nå er jentene kvalifiser­t for regionslut­tspillet der de to beste lagene i Agder møter de to beste lagene i Rogaland.

– Jentene spiller med stor fart i angrep, løper fra motstander­ne med mange spillere. Det er mange talenter og svaert gode spillere på laget. De er et komplett håndballag. Dette er en lagseier, med mange gode enkeltspil­lere som fungerer sammen, beretter Laxå.

Han sier spillerne er raske i beina og fintesterk­e, de søker gjennombru­dd og går i rom, spiller inn til linje og har gode kanter.

– I forsvar er de kjappe i bevegelsen­e, flytter beina raskt der og. Bakerst har de en solid keeper, som har utviklet seg mye denne sesongen.

Laxå trekker fram at jentene har kjente hverandre i mange år, noen helt siden de gikk i barnehagen.

– De trives sammen, og er mye sammen på fritiden og på skolen. Mange har spilt sammen siden førsteklas­se.

Han sier mange av spillerne drømmer om en fremtid innen håndballen, og legger til at Spind IF er veldig stolte av både spillerne og trenerteam­et.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Spinds egne gulljenter kan juble for seriemeste­rskapet. Til venstre trener Solfrid Bekkevik.
FOTO: PRIVAT Spinds egne gulljenter kan juble for seriemeste­rskapet. Til venstre trener Solfrid Bekkevik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway