Lister

Arrangerer strandritt

Tre ulike løp skal sykles

- Av Olav Hoel

Førstkomme­nde lørdag arrangerer Farsund Sykleklubb Alcoa Strandritt mellom Alcoaparke­n og Lomsesande­n.

Her vil det bli arrangert tre ritt, ett for barn mellom seks og 12 år, en turklasse på cirka 18 km, som ifølge arrangøren passer for alle, og en konkurrans­e-klasse på cirka 35 km. Sistnevnte, som er en såkalt Mtb-klasse, vil vaere med mer utfordrend­e terrengsyk­ling.

– Vi har laget en løype hvor vi starter i Alcoaparke­n og sykler langs hovedveien til Lomsesande­n og ned til stranden. Derfra sykler vi tilbake til Alcoaparke­n. I terrengpar­ken vi har laget i Alcoaparke­n, er det et ganske omfattende terrengløy­penett hvor vi skal legge dette rittet inn i. Dette blir derfor et kombinert ritt hvor det både blir litt asfalt, litt sti, og strand før vi avslutter i terrengpar­ken. I trim-klassen vil det her bli tre runder mens det blir fem runder i konkurrans­eklassen, sier Stig Abelsen, leder av Farsund Sykleklubb.

– Relativt ung klubb

Det er første gang de arrangerer dette rittet, og han beskriver det som en milepael for klubben.

– Dette er det første rittet som klubben arrangerer på egenhånd. Vi er en relativt ung klubb, og har 120–130 medlemmer, og hvor det siste store vi har fått til altså er denne terrengpar­ken. Nå ønsker vi altså å arrangere et ritt og skape klubbfølel­se samtidig som vi introduser­er terrengpar­ken for klubbene i naerområde­t, og vise hva vi har og hva vi kan tilby, samtidig som vi som klubb skaffer oss kompetanse på å arrangere et ritt, sier Abelsen.

Tidligere har de vaert med på å arrangere Pretour-ritt, men nye regler gjorde at de ikke lengre hadde mulighet til å arrangere det rittet.

– Det kom nye krav om vakter som måtte ha kursing når vi kjørte på veier. Det var så omfattende at klubben så at vi ikke kunne rekke å utdanne så mange vakter på så kort tid. På den måten kom dette alternativ­et opp. Ettersom vi underveis i dette rittet skal innom vernede områder, spesielt rundt Einarsnese­t og Lomsesande­n, har vi vaert i dialog med fylkeskomm­unen og fått dispensasj­on til å sykle og arrangere et ritt der. Dermed får vi både litt lengde på det samtidig som vi holder det utenom veiene og ikke trenger så mange vakter som vi måtte hatt på et Pretour-ritt, sier Abelsen.

– For fremtiden

Han legger ikke skjul på at de har hatt relativt kort tid på å planlegge dette, og at de kommer til å bruke dette rittet også til laering til fremtidige ritt de skal arrangere.

– Dette er på en måte en investerin­g for fremtiden. Dette er nytt for oss som klubb, så vi har ingen store forventnin­ger til deltakelse. For oss er dette å komme igang og ha det artig på sykkel, og ta det derfra. Både kommune og fylket har vaert veldig samarbeids­villig for å få lagt til rette på så kort tid, noe vi setter stor pris på, sier Abelsen.

Til nå har påmeldinge­n vaert beskjeden, uten at det bekymrer han.

– Det er slik med sykkelritt at de siste påmeldinge­ne gjerne kommer rett før. Mange ser gjerne på vaeret og om de har andre planer før de melder seg på, og så strømmer det inn de siste dagene. Vi sitter klare og tar imot påmeldinge­r helt frem til starten, sier Abelsen.

Dette er det første rittet som klubben arrangerer på egenhånd. STIG ABELSEN

 ??  ?? Lørdag arrangerer Farsund Sykleklubb og leder Stig Abelsen sykkelritt i variert terreng.
Lørdag arrangerer Farsund Sykleklubb og leder Stig Abelsen sykkelritt i variert terreng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway