Lister

Fikk stående applaus

Manneråk Kongsvik ny Farsund-rådmann Torsdag vedtok et enstemmig kommunesty­re i Farsund å ansette Ståle Manneråk Kongsvik som kommunens nye rådmann. Ansatt av enstemmig kommunesty­re

- Av Olav Hoel

Til stående applaus ble Ståle Manneråk Kongsvik tatt imot som Farsunds nye rådmann.

– Det var veldig hyggelig å komme inn her til stående applaus. Jeg regner ikke med det blir sånn hver gang, men det var veldig hyggelig. Selv om jeg ikke var overrasket over resultatet, er jeg positivt overrasket over velkomsten, sier Kongsvik til Lister.

Kongsvik, som i dag jobber som rådmann og personalsj­ef i Lund kommune, beskrives som en som har bred og solid utdanning samt kommunal ledererfar­ing. I kommunens vurdering heter det at han virker svaert interesser­t og dedikert i å videreutvi­kle Farsund kommune for morgendage­ns muligheter og utfordring­er, og vurderer Kongsvik som en tydelig, strukturer­t og resultator­ientert leder som evner å omsette/følge opp politiske vedtak i praktisk handling. Videre heter det at Kongsvik har et bredt samfunnspe­rspektiv og er opptatt av kommunens naeringspo­litiske muligheter.

– Spennende ting

Nå ser hovedperso­nen selv frem til å komme i gang i jobben.

– Dette er en by med mange spennende ting på gang, så dette ser jeg virkelig frem til. Jeg er veldig opptatt av at man skal ha et godt og ryddig forhold mellom politikk og administra­sjon, samtidig som jeg er opptatt av at vi skal få gjort og gjennomfør­t ting. Jeg er veldig opptatt av resultat. Samtidig er jeg en litt uformell type som person. Så sant det ikke er helt nødvendig, kommer jeg ikke til å iføre meg slips, sier Kongsvik.

Tilbakemel­dingene han har fått i sin nåvaerende jobb er god.

– Det er kanskje noen som lurer på hvorfor jeg flytter fra en rådmann-jobb til en annen, og da er det veldig viktig for meg å si at jeg har fått veldig gode tilbakemel­dinger på den jobben jeg har hatt på Moi, og de er veldig fornøyde med meg der. Forhåpentl­igvis blir de fornøyde her i Farsund også, sier Kongsvik.

52-åringen kommer opprinneli­g fra Jølster i Sogn og Fjordane, men bor i dag i Mandal. Han er utdannet som både landbruksm­ekaniker og siviløkono­m med diverse tilleggsut­danninger i ledelse, og har bred erfaring fra kommunesek­toren.

– Jeg har blant annet vaert økonomisje­f i Lindesnes i ni år og rådmann i to og et halvt år før jeg nå har jobbet fire år i Lund kommune, litt som økonomisje­f og over tre av dem som rådmann og personalsj­ef,

så jeg mener selv at jeg har ganske bra erfaring fra både kommunal og privat virksomhet, og en utdanning som passer for jobben, sier Kongsvik.

Grunnet oppsigelse­stiden i sin nåvaerende jobb, kommer han først til å starte i jobben som Farsundråd­mann på sensommere­n.

Oppsigelse­stid

– Jeg har oppsigelse­stid i min nåvaerende jobb som rådmann og personalsj­ef i Lung kommune på Moi. Den er egentlig på tre måneder, men jeg vil gjerne diskutere det litt med Lund og Farsund kommune. Personlig kunne jeg godt tenkt meg å begynne å jobbe her 1. september, sier Kongsvik.

Ordfører Arnt Abrahamsen er glad for å ha en ny rådmann på plass etter at Vidar Torsøe sa opp for å bli banksjef i Kvinesdal Sparebank.

–Nå kan vi begynne å komme i vater igjen. Vi hadde en dyktig rådmann som dessverre sluttet, men nå får vi en god erstatning, så jeg er veldig fornøyd med dette. Jeg tror vi skal få et veldig godt samarbeid. Dette er en mann som er offensiv og utålmodig, og det er noe jeg liker, sier Abrahamsen.

Jeg er veldig opptatt av at man skal ha et godt og ryddig forhold mellom politikk og administra­sjon, samtidig som jeg er opptatt av at vi skal få gjort og gjennomfør­t ting. STÅLE MANNERÅK KONGSVIK

 ??  ??
 ??  ?? Påtroppend­e Farsund-rådmann Ståle Manneråk Kongsvik fikk presentert seg for kommunesty­ret i Farsund torsdag.
Påtroppend­e Farsund-rådmann Ståle Manneråk Kongsvik fikk presentert seg for kommunesty­ret i Farsund torsdag.
 ??  ?? Påtroppend­e rådmann Ståle Manneråk Kongsvik (t.v)gratuleres av ordfører Arnt Abrahamsen (t.h). I midten konstituer­t rådmann Just Quale.
Påtroppend­e rådmann Ståle Manneråk Kongsvik (t.v)gratuleres av ordfører Arnt Abrahamsen (t.h). I midten konstituer­t rådmann Just Quale.
 ??  ??
 ??  ?? Ståle Manneråk Kongsvik fikk stående applaus da han entret kommunesty­resalen etter at kommunesty­ret hadde vedtatt at han blir Farsunds neste rådmann.
Ståle Manneråk Kongsvik fikk stående applaus da han entret kommunesty­resalen etter at kommunesty­ret hadde vedtatt at han blir Farsunds neste rådmann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway