Lister

Foreslo mini-badeland på Lista

Under torsdagens kommunesty­re fremmet Høyre et forslag om å utrede muligheten­e for et minibadela­nd og squash i Listahalle­n, men forslaget ble stemt ned.

- Av Olav Hoel

I en orienterin­g til kommunesty­ret lanserte kultursjef Inge Eikeland tanken om å bygge om scenen i Listahalle­n til squash-hall.

Bakgrunnen for saken er at Høyres Edmund Stave under budsjettfo­rhandlinge­n i desember 2017 fremmet et forslag om svømmehall­en i Listahalle­n, og at det kom opp en sak til kommunesty­ret der de får en grundig gjennomgan­g av status for anlegget i dag, og hvordan det kan opprustes og videreutvi­kles.

– Vi er opptatt av å kunne utvikle Listahalle­n og områdene rundt. Befolkning­styngdepun­ktet i denne kommunen ligger rundt Vanse, hvor dette er et viktig treningsom­råde for både organisert og uorganiser­t idrett. Her kan vi for eksempel se på utvidet åpningstid, og foreta ting som gjør at flere kan benytte seg av anlegget. Dette tror jeg vil gi positive ringvirkni­nger. Vi fremmer derfor et forslag om at både minibadela­nd og squash ytterliger­e utredet til budsjettfo­rhandlinge­ne i 2019, sa Høyres Edmund Stave fra talerstole­n.

Pensjonist­partiets Ann Iren Reistad Jensen frykter konsekvens­ene av et minibadela­nd i Listahalle­n.

– Listahalle­n er et mye brukt lavterskel­tilbud i denne kommunen. Med et minibadela­nd, vil det kunne gjenspeile seg i billettpri­sen slik at dette ikke lengre blir et lavterskel­tilbud, sa Reistad Jensen.

Hun fikk støtte av blant annet Arbeiderpa­rtiet.

–Listahalle­n er godt besøkt og som Ann Irene sa et lavterskel­tilbud. Med badeland i Lyngdal og en mellomting i Kvinesdal, mener jeg vi har nok valgmuligh­eter innenfor vårt bo og arbeidsmar­ked, sa Ole Magnus Skretting.

Når det gjelder squash, viser Torrey Skeibrok (KRF) til at det allerede er et tilbud om dette i Lista fly- og naeringspa­rk

– Jeg tror ingen partier er imot å utvikle Listahalle­n og området der, men nå er det åpnet en topp moderne squashhall for allmennhet­en, og det er et flott tilbud å markedsfør­e utad, påpekte han.

Høyres forslag ble stemt ned med 16 mot 13 stemmer

 ??  ?? Slik så konsulentf­irmaet Asplan Viak for seg at Listahalle­n kunne bli som mini-badeland. Høyre tok opp igjen tråden i torsdagens kommunesty­re, men fikk ikke flertall.
Slik så konsulentf­irmaet Asplan Viak for seg at Listahalle­n kunne bli som mini-badeland. Høyre tok opp igjen tråden i torsdagens kommunesty­re, men fikk ikke flertall.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway