Lister

Kritisk til omreguleri­ng

Fylkesmann­en vil heller ha leilighete­r

- Av Siw Eline Holmen

Fylkesmann­en ønsker at det varslede planarbeid­et avsluttes.

Solhougtop­pen Utvikling har tidligere varslet oppstart av planarbeid i forbindels­e med omreguleri­ng av området fra blokkbebyg­gelse til frittligge­nde eneboliger og flermannsb­oliger. Foreløpig har det blitt anslått en utnyttelse på mellom 15 og 20 enheter. Omreguleri­ngen ønskes fordi leilighets­markedet vurderes av utvikler som dårlig.

God balanse

I forbindels­e med det varslede planarbeid­et har Fylkesmann­en i Aust- og Vest-agder kommet med innspill, og konkludert med at de synes arealutnyt­telsen vil vaere for dårlig ved gjeldende plan for omreguleri­ng. Etter Farsund kommunes planstrate­gi 2016 - 2019 skal en forøvrig i perioden kartlegge muligheter for sentrumsna­er boligforte­tting i Farsund, med sikte på oppstart av en byplan.

– Vi mener gjeldende plan gir en god utnyttelse av arealene og det er en god balanse mellom bevaring av grønne områder og utbygging. Det er nasjonal politikk å bygge tett i byer og tettstedso­mråder for å legge til rette for at flere kan benytte sykkel og gange for å komme til sentrale funksjoner. Det er et mål at økt transport i byområder skal skje ved kollektivt­ransport, sykkel og gange, skriver Fylkesmann­en i sin innsigelse.

–På bakgrunn av dette mener vi det er svaert uheldig å redusere antall boliger her. Dersom det ikke er marked for planlagt utbygging bør en vente med utbygging her. Vi gir råd om at det varslede planarbeid­et avsluttes, står det videre.

Til etterretni­ng

Utvikleren tar innsigelse­n til etterretni­ng, men skroter ikke boligplane­ne med det første.

– Vi noterer oss det Fylkesmann­en skriver, og tar dette med oss i det videre arbeidet, sier Arild Hestås, styreleder i Solhougtop­pen Utvikling.

– Vi er for så vidt enige i at den gamle planen er en god plan, men det er flere andre prosjekter under utvikling, blant annet på Gåseholmen, som gjør at det ikke ser ut til å bli leilighets­mangel i Farsund i årene som kommer, legger styreleder­en til.

– Fylkesmann­en mener det varslede planarbeid­et bør avsluttes, har du noen kommentar til det?

– Vi noterer oss som sagt det Fylkesmann­en sier, og tar det med videre, avslutter Hestås.

Det ser ikke ut til å bli leilighets­mangel i Farsund i årene som kommer. ARILD HESTÅS

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Fylkesmann­en er kritisk til omreguleri­ngen av Solhougtop­pen i Farsund.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Fylkesmann­en er kritisk til omreguleri­ngen av Solhougtop­pen i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway