Lister

Liten sjanse for stor vårflom

- Av Vidar Falkum

Tross en snørik vinter, er det lite som tyder på at det vil flomme over i Listerregi­onen i vår.

Fylkesmann­en gjennomfør­te nylig et orienterin­gsmøte for kommuner og regionale etater om muligheten­e for vårflom på Agder. Hovedspenn­ingen i år dreier seg naturligvi­s om at det i vinter har vaert opptil tre ganger så mye snø som normalt, informerer fylkesbere­dskapssjef Yngve Årøy i et referat han har sendt ut i kjølvannet av møtet. Under møtet kunne NVE melde om at det tross snømengden­e antas å vaere liten sannsynlig­het for noen stor flom i de store regulerte vassdragen­e i Agder.

– Det er også slik at de tre neste månedene er de med normalt minst nedbør på Sørlandet. Man antar at vassdragen­e tar unna det som kommer, rapportert­e NVES Inger Karin Engen under møtet.

Agder Energi kunne presentere en en worst-case-prognose deres egen meteorolog har utarbeidet utfra de snømengden­e som foreligger.

– Det at snømengden­e ligger i lavereligg­ende strøk, medfører at det meste av flomvann vil vaere tilnaermet uregulert, siden de store magasinene ligger i høyere områder. Det som er noe utfordrend­e er at det fortsatt er relativt kaldt, og tinen lar vente på seg. Dermed kan vi regne med en rask tining siden man kan påregne varmere vaer og rask tining, informerte Tarjei Breiteig.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Det blir ingen ny «Synne-flod» i vår.
FOTO: TOM ARILD STØLE Det blir ingen ny «Synne-flod» i vår.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway