Lister

Heller mot å ta pause fra håndballen

Fil-trener Berstad teller på knappene Sannsynlig­heten er stor for at Gunnar Berstad ikke blir å se som trener for FIL når laget spiller i 4. divisjon neste år.

- Av Lars Erik Larsen

– Den endelig avgjørelse­n er ikke tatt, men slik det ligger an nå så tar jeg i hvert fall en pause på ett eller flere år. Så kommer jeg kanskje tilbake igjen på et senere tidspunkt, sier Berstad til Lister.

Onsdag i neste uke skal håndballtr­eneren i møte med FIL. Der vil han gi sin endelig beskjed om han fortsetter eller ikke. Sannsynlig­vis blir det siste.

– Jeg tenker at det kanskje er på tide å slippe andre til nå. Nå har jeg vaert her en god stund.

Tre perioder

Berstads første trenerjobb var for damelaget til BFS den første sesongen etter sammenslåi­ngen i 1996/97. Åtte år senere tok han over FILS damelag og rykket opp til 2. divisjon, hvor laget endte endte på 6. plass. Året etterpå rykket han ned til 3. divisjon og Berstad ga seg da som trener. I 2014 var han tilbake igjen som Fil-trener. En rolle han har hatt siden. Årets sesong, som ender med nedrykk til 4. divisjon, avsluttes mandag med kamp mot Randesund på hjemmebane. Det blir Berstad sin sannsynlig­vis siste kamp i denne perioden som trener.

– Det har vaert en tung sesong. Det har det. Det begynte med at vi vurderte å melde på tre lag siden vi hadde så mange spillere. Utover har vi, om ikke slitt med å stille lag, i hvert fall ikke hatt veldig mange å ta av.

– Alltid i godt humør

At Berstad gir seg etter sesongen har ingenting med spillerne å gjøre, forsikrer han.

– Det er en kjempegjen­g som alltid er i godt humør. Det har ingenting med det å gjøre.

FIL står med tre seire på 25 kamper denne sesongen. To av de tre kom forrige helg i Stavanger.

– Det er absolutt noe å bygge videre på i neste sesong. I de kampene følte jeg det var mange som viste seg fram. Det er flere år siden sist vi vant to bortekampe­r på en helg i Stavanger sist, så det var veldig gøy.

Avisen Lister har vaert i kontakt med FIL. Klubben ønsker ikke å kommentere noe rundt trenerroll­en før de har hatt møte med Berstad i neste uke.

Den endelig avgjørelse­n er ikke tatt, men slik det ligger an nå så tar jeg i hvert fall en pause på ett eller flere år. GUNNAR BERSTAD

 ??  ?? Gunnar Berstad varsler pause fra håndballen.
Gunnar Berstad varsler pause fra håndballen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway