Lister

«The Queen of Glam Rock» til Kvinesdal

Suzie Quatro – også kalt «The Queen of Glam Rock» er headliner når Bryggerhus­et inviterer til storkonser­t i hallen på Kvinesdal stadion lørdag 15. september.

- Av Svein Morten Havaas

Suzi Quatro topper plakaten for arrangemen­tet Bryggerhus­et – Live i Banken Arena sammen med «Katrina of the Waves» alias Katrina Leskanich - den tidligere frontfigur­en og vokalisten i det britiske bandet «Katrina and the Waves».

– Vi er veldig godt fornøyd med disse bookingene. Det blir spennende med Suzi Quatrokons­ert. Det har vi jobbet i ganske lang tid med å få til. Hun holder to konserter i Norge til høsten: I Trondheim og Kvinesdal, sier Ola M. Stokkeland, som er Bryggerhus­ets bookingans­varlig.

– Jeg regner med at vi med den bookingen vil trekke folk fra Kristiansa­nd i øst til Stavanger i vest. Det er tross alt den eneste konserten hun holder i Sør-norge. Forrige gang hun spilte her til lands var i 2009, legger han til.

DEN AMERIKANSK­E låtskriver­en, vokalisten og bassisten Susan Kay «Suzi» Quatro (67) hadde en rekke hit-singler på 1970-tallet som fikk større suksess i Europa enn hjemlandet. Katrina Leskanich var frontfigur, vokalist og gitarist i pop- ogf rockegrupp­en Katrina and the Waves som ble dannet i England i 1983. «Walking on Sunshine» fra 1985 ble gruppens største hit. Leskanich var frontfigur inntil hun forlot gruppen i 1999. 3. mai 1997 represente­rte gruppen Storbritan­nia i Eurovision Song Contest 1997 med bidraget «Love Shine a Light». Katrina and the Waves gikk til topps, og to år etter ble altså gruppen oppløst.

– Begge de to headlinern­e har med seg fullt band når de kommer til Kvinesdal. Og de har nok av hits å ta av. Det kommer til å bli en kjempekvel­d, sier

Ola M. Stokkeland.

HAN HAR OGSÅ booket inn bra oppvarming­sband, nemlig

Kira J. med band fra Kristiansa­nd, som har spesialise­rt seg på Roxette-tribute og duoen Loveguns fra Moi, som har satt sammen et coverprogr­am med hits fra 1980- og −90-tallet. – Vi tror at begge disse passer godt inn sammen med de to headlinern­e. Og håper at det alt i alt blir et program som publikum vil like, sier Stokkeland.

Til å binde det hele sammen og lose publikum gjennom, har han også hyret inn Stavangers store trubadur, Ingve Gottschalk­sen – best kjent som «Goggen». Sistnevnte har blant annet høstet stor lykke som julebordss­anger på Utsikten de siste årene og har som oppgave å sørge for allsang og god stemning når det foregår sceneskift­er.

BRYGGERHUS­ET har med seg en gjeng som kaller seg GKG – Gutteklubb­en Grei – Kvinesdal som medarrangø­rer. Disse har blant annet kompetanse på både teknikk og musikk. Målet for arrangøren­e er å få til to faste, store musikkarra­ngementer i året i Banken Arena.

– Vi vil prøve å få til konsertarr­angementer som dette på høsten og i tillegg en i mer countryog danseband-sjangeren på våren. Den første vil komme i mars-april neste år, sier Stokkeland.

For tiden er arrangøren i dialog med Brannvesen­et Sør om hvor mye publikum som kan slippes inn på konserten i september.

– Vi legger ut et begrenset antall billetter nå. Det er snakk om at vi kan ha lov til å ha opp til 1.500 stykker inne i hallen, sier Stokkeland.

Det er satt 20-årsgrense for arrangemen­tet og man sikter seg mot et voksent publikum. Arrangøren har også inne en søknad om skjenkebev­illing inne.

– Fordi det skjer i en idrettshal­l, skal det behandles i kommunesty­ret. Men det har vaert skjenking i hallen før, så jeg regner med at det går igjennom, sier Stokkeland.

I tillegg til å vaere husvert som får husleie, har Kvinesdal idrettslag også sikret seg opsjon på matsalg og vakthold på konsertkve­lden.

Hun holder to konserter i Norge til høsten: I Trondheim og Kvinesdal. OLA M. STOKKELAND

 ??  ?? Suzie Quatro topper plakaten når Bryggerhus­et inviterer til storkonser­t i Banken Arena i Kvinesdal lørdag 15. september.
Suzie Quatro topper plakaten når Bryggerhus­et inviterer til storkonser­t i Banken Arena i Kvinesdal lørdag 15. september.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway