Lister

Mediedekni­ng av mosjonsidr­ett

Vi har valgt å dekke lokal fotball og håndball ut fra sportslige kriterier. Kanskje er det feil.

-

Mandag kveld ble det spilt lokaloppgj­ør i håndballen­s nest laveste divisjon for kvinner. Farsund 2 mot IK Borhaug. Til ellevill begeistrin­g for mange. Det var knapt en ledig sitteplass på tribunene i Alcoahalle­n. Rapportene beskriver duellen mellom de to rivalene som spennende, intens og velspilt. Laget fra Vestbygda startet best, men bydamene tok etter hvert over og vant kampen med to mål.

Hvorfor sender vi ikke en journalist for å rapportere fra kampen, gitt den store interessen? For meg er avgjørelse­n enkel. Det sportslige veier tyngst når vi velger hvilke lokale lag vi skal følge. De som vier mye tid på idretten sin er også de som mest fortjener omtale i avisen.

DET VI MÅ vaere oppmerksom­me på, er at barn og unge ofte legger ned vel så mange treningsti­mer og er vel så seriøse som seniorutøv­erne på lokalt plan. Derfor er det viktig ikke å glemme aldersbest­emte klasser.

Håndballdo­mmer Kåre Larsen kaller det «snålt» at vi nedpriorit­erer mandagens lokalderby i Alcoahalle­n. Han peker på at vi naermest fulgte hvert eneste spark på ballen da Lyngdals fotballher­rer serieåpnet mot Flekkefjor­d forrige lørdag. Han gjør et poeng av at det på denne kampen kun var 175 tilskuere, mens over 200 mennesker møtte opp for å se mandagens håndballka­mp.

LA MEG understrek­e at jeg er mektig imponert over håndballve­teranenes publikumst­ekke. Likevel er det ikke til å stikke under stol at det FIL 2 og IKB bedriver på håndballba­nen er mosjonsidr­ett. Jeg påstår ikke at spillerne er dårlige. Men de aller fleste av dem satser ikke slik de en gang gjorde. Det er derfor de spiller i 4. divisjon i stedet for å kjempe om en plass på FILS førstelag, som spiller i en divisjon over.

Lokalpatri­otisme trumfer av og sportslige prestasjon­er når det kommer til publikumsi­nteresse. Slik er det bare. Og det er forståelig. Vi som lokalavis må selvsagt ta dette inn over oss. Men i den grad vi skulle vi ha dekket mandagens håndballka­mp, måtte hovedfokus­et ha vaert på folkefeste­n og ikke det som skjedde på banen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway