Lister

Gjør Kyststien tilgjengel­ig for alle

- Av Svein Morten Havaas

Kyststien fra Loshavn til Jølle er over tre mil. Nå vil Lister Friluftsrå­d og Farsund kommune få med folk på å gå den populaere turløypa bit for bit.

– Første etappe går fra Loshavn til Lomsesande­n allerede førstkomme­nde tirsdag og siste etappe, fra Verevågen til Jølle, går tirsdag 26. juni, forteller Christian Landmark i Lister Friluftsrå­d.

«Kyststien for alle» er et samarbeid mellom Friluftsrå­det, kommunens naturforva­lter, Stig Alfred Eikeland og Øystein Mikalsen på Frisklivss­entralen. Trekløvere­t gikk sammen om å søke Miljødirek­toratet om midler til folkehelse­tiltak i kommunen. Søknaden ble innvilget og pengene skal altså brukes til å arrangere faste tirsdagstu­rer der Kyststien tas etappevis.

– Mange ser det som et uoverkomme­lig prosjekt å gå de tre milene til fots fra Loshavn og til Jølle. Men når vi deler turen opp i ti etapper blir det straks mer aktuelt for mange, sier Øystein Mikalsen i Frisklivss­entralen.

Tirsdagstu­rene er på rundt tre km hver. Noen er litt kortere, og den lengste er 3,7 kilometer. Kyststien går i temmelig flatt terreng, så dette skal vaere noe de aller fleste skal klare.

Etappene starter hver tirsdag formiddag. Det er helt gratis å bli med, og ingen påmelding. De som vil vaere med å gå møter opp der dagens etappe avsluttes, og busses til turens startpunkt. Førstkomme­nde tirsdag møtes altså turgåerne på Lomsesande­n, kjøres i buss eller maxitaxi til Loshavn og spaserer stien tilbake til der bilene deres står parkert. På den måten kan alle gå i sitt eget tempo.

Naturforva­lter Stig Alfred Eikeland er glad for at Kyststien, med sitt varierte og vakre kystlandsk­ap gjøres tilgjengel­ig for flere.

– Vi har alliert oss med lokale turguider som går turene sammen med oss. Dette gir deltakerne mer kunnskap om naturen og den unike historien kyststripe­n vår har å by på, sier han.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Naturforva­lter i Farsund kommune,
Stig Alfred Eikeland (t.v.), Christian Landmark i Lister Friluftsrå­d og Øystein Mikalsen på Frisklivss­entralen håper mange vil vaere med å gå deler av Kyststien på tirsdagene fremover.
FOTO: PRIVAT Naturforva­lter i Farsund kommune, Stig Alfred Eikeland (t.v.), Christian Landmark i Lister Friluftsrå­d og Øystein Mikalsen på Frisklivss­entralen håper mange vil vaere med å gå deler av Kyststien på tirsdagene fremover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway