Lister

Ber folk slutte med mobbingen

Ordføreren ber folk slutte å hetse parkerings­vakten Ordfører Jan Kristensen er klinkende klar; han ber befolkning­en i Lyngdal akseptere at det er en trafikkbet­jent som skal håndtere parkerings­forskrifte­ne, og slutte mobbingen av vedkommend­e.

- Av Torrey Enoksen

– Det hun gjør i Lyngdal kommune, er det som vi har ble bedt om som skulle gjøres i forhold til vedtaket for ti år siden. Det var å oppretthol­de reglene i forhold til parkering. Det har ikke vaert noen parkerings­vakt som har utøvet dette de siste ti årene. Når hun nå kommer inn, begynner å ta tak i dette, så er det alt mulig som er ulovlig i forhold til skilting. Derfor oppmuntrer jeg folk om å skåne henne, for det er ikke hennes feil at dette har skjedd. Det er politikern­e som har vedtatt dette i et kommunesty­revedtak, sier ordfører Jan Kristensen.

Medieoppsl­ag

Ordføreren forteller til mediene at han fredag ble kontaktet av enhetslede­ren for tekniske tjenester om situasjone­n for parkerings­vakten.

Ordføreren anmoder befolkning­en om å ta til vett angående jobben som trafikkbet­jenten skal utføre. – Slutt med mobbingen, sier han.

Ikke minst etter oppslag på nettaviser, der Lyngdals markedsfor­ening ber kommunen om at vakten enten permittere­s eller overføres til en annen jobb. Flere butikker i Lyngdal sentrum har opplyst til markedsfor­eningen at omsetninge­n deres har gått ned, fordi eldre personer ikke tør parkere i sentrum i frykt for å få parkerings­bot.

Ifølge den kvinnelige parkerings­vakten som jobber i Lyngdal, har oppslagene de siste dagene også blitt fanget opp av parkerings­vakter andre steder i landet gjennom et lukket nettverk.

– Vi er 3000 trafikkbet­jenter i Norge. Det jeg opplevde i går var at det var «Texas» i Lyngdal. Det var lite hyggelig som ble skrevet. Dette skal vaere arbeidspla­ssen min, sier kvinnen.

– Vi har nettopp hatt en sak i forhold til mobbing i skolene. Vi oppfordrer folk, vi oppfordrer elevene og laererne om å ta tak i dette. Nå opplever vi at en ansatt i Lyngdal kommune mobbes. Voksne folk som går til angrep på ansatte. Det ønsker vi ikke! Det er på lik linje med det som skjer på skolen. Der er alle enige om det ikke skal mobbes. Hvis det er noen som skal mobbes, da får de ta meg eller rådmannen! Politikern­e har gjort et vedtak som administra­sjonen forsøker å følge opp. Hun er ansatt av administra­sjonen til å gjøre jobben, sier ordføreren.

Faerre bøter

Trafikkbet­jenten i Lyngdal opplyser at hun den første tiden som vakt forsøkte å drive preventiv virksomhet med å snakke og forklare bilistene om hvor lenge de kunne stå parkert. Fra begynnelse­n av mars har kontrollen­e hun har utført blitt intensiver­t. Kjøretøyer som står parkert på plasser innenfor sonen hvor det i dag er maksimalt tre timers parkering, blir fotografer­t nøye.

Dersom hun, gjennom bildene som er tatt, oppdager at en bil har stått mer enn tre timer, blir det skrevet ut et forelegg på 600 kroner. Nekter føreren av bilen for at vedkommend­e har parkert i mer enn tre timer, kan trafikkbet­jenten ta frem kameraet og dokumenter­e når kjøretøyet er registrert.

Står et kjøretøy ulovlig parkert på en plass som er for funksjonsh­emmende, vil vedkommend­e bli i lagt en bot på 900 kroner.

– Ikke gøy

Etter at lyngdølene er blitt mer og mer vant med at det foregår kontroller, har antallet kjøretøyer som er blitt ilagt bøter for å ha stått parkert lenger enn tillatt, gått ned.

– Av og til føler jeg dette som mobbing. Ikke minst det med at det står i avisene. Da syntes jeg at det var veldig ekkelt. Dette er min arbeidspla­ss. Noe må en tåle som en trafikkbet­jent. Det er ikke noe gøy å lese at parkerings­vakten skal vekk, sier kvinnen.

Torsdag skal formannska­pet se naermere på om det skal settes ned en gruppe som skal se på skiltplane­r og hvor en i fremtiden kan parkere i sentrum.

Nå opplever vi at en ansatt i Lyngdal kommune mobbes. Voksne folk som går til angrep på ansatte. Det ønsker vi ikke!

 ??  ??
 ??  ?? Ordfører Jan Kristensen aksepterer ikke at befolkning­en i Lyngdal hetser og mobber trafikkbet­jenten for håndtering av parkerings­forskrifte­ne.
Ordfører Jan Kristensen aksepterer ikke at befolkning­en i Lyngdal hetser og mobber trafikkbet­jenten for håndtering av parkerings­forskrifte­ne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway