Lister

Ukm-opplevelse

-

ressursgru­ppe, en gruppe ungdommer med ekstra ansvar under festivalen, journ. anm.) har vaert flinke til å inkludere og passe på deltakerne, sier fylkeskont­akten.

FREDRIK VEGAR SUNDNES fra Lyngdal, alias Sedika, har vaert en del av nettopp URG denne helgen, i tillegg til å vaere deltager.

– Vi i gruppen kom inn på fredag for å jobbe sammen med arrangøren. Så kom artistene på lørdagen, og siden da har vi jobbet med sosiale aktivitete­r, sånn som nattklubb, speed dating og åpen scene, forteller Sundnes. Som Ukm-deltager hvert eneste år siden 2013 er han fornøyd med utviklinge­n arrangemen­tet har hatt.

– UKM skal vaere en sosial møteplass, og det blir lagt mer og mer vekt på å vise frem talent. Det er bare positivt, og jeg ser at humøret og stemningen blant artistene er bedre for hvert år, forteller Sundnes.

– Hvordan vil du oppsummere årets festival?

– Det har vaert utrolig gøy, men stressende til tider. Nok en uforglemme­lig Ukm-opplevelse!

MONICA CELINE JACOBSEN JENSEN skryter også av arrangemen­tet. Lyngdølen fremførte lørdag diktet «I et alternativ­t univers der jeg gjør noe med det som blir sagt til meg», som handler om mobbing.

– Jeg synes det gikk kjempefint. Jeg var litt nervøs, men folk er så hyggelige at du nesten ikke merker nervene, forteller 17-åringen.

– Helgen har vaert veldig gøy, og URG gjør en kjempebra jobb, legger Jensen til.

– Håper du på å gå videre?

– Det hadde alltid vaert gøy å gå videre, men jeg er mest med for det sosiale, svarer Jensen.

 ?? FOTO: UKM ?? Monica Celine Jacobsen Jensen fremførte diktet «I et alternativ­t univers der jeg gjør noe med det som blir sagt til meg» under årets Ukmfestiva­l.
FOTO: UKM Monica Celine Jacobsen Jensen fremførte diktet «I et alternativ­t univers der jeg gjør noe med det som blir sagt til meg» under årets Ukmfestiva­l.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway