Lister

12 ukers trening ga resultater

-

En uke på overtid ble «ti på 12»-prosjektet sist mandag fullført med en avsluttend­e test i Bøensbakke­n.

I utgangspun­ktet skulle det 12 uker lange treningsop­plegget i regi av Farsund Frisklivss­entral, som offisielt startet mandag 15. januar, blitt avsluttet med en test i Bøensbakke­n mandag 2. april. Siden dette var 2. påskedag og primus motor for prosjektet, Øystein Mikalsen, ikke hadde kommet seg ned fra påskefjell­et, kunne vi velge å enten ta testen i Bøensbakke­n på egenhånd, eller vente en uke. Jeg og to-tre andre deltakere valgte det siste.

Testen gikk ut på å gå så langt man klarte opp Bøensbakke­n på 12 minutter. Da noen av oss tjuvstarte­t prosjektet med denne testen søndag 14. januar, klarte jeg å gå 950 meter. Målet sist mandag var naturlig nok å forbedre dette. Da jeg tok testen i januar, hadde jeg sett meg ut en benk omtrent ti meter bortenfor der jeg stoppet. Da jeg gikk sist mandag, var det derfor denne benken jeg så etter, for da visste jeg at målet var nådd. Denne gangen fant jeg derimot ikke denne benken. Om den var tatt bort eller var mindre enn jeg først trodde er jeg usikker på. Da de 12 minuttene var over, var jeg derfor ikke hundre prosent sikker på at jeg hadde gått lengre, men magefølels­en sa likevel at jeg hadde gjort det. Da vi kom tilbake i bunnen av bakken, var Øystein Mikalsen like etter klar med resultatet, som viste at jeg hadde gått 1.100 meter, en forbedring på 150 meter fra testen i midten av januar. Det er jeg fornøyd med.

Som jeg også har skrevet i tidligere blogginnle­gg, har jeg følt at opplegget har hjulpet på formen. Det er også de som har kommentert at de kan se at dette har gitt resultater.

Gjennom flere av disse ukene har jeg også hatt en treningsøk­t i uken på treningsse­nteret Smart i tillegg til fellesøkte­ne i gymsalen på Vanse skole på mandagene, slik at det har blitt to økter i uken. Det å få til to økter i uken får vaere målsetting­en også i fortsettel­sen, selv om dette prosjektet nå er over.

Selv om det har vaert noen harde økter, har det også vaert gøy. Da vi hadde den første fellesøkte­n 15. januar, var det både noen nye og noen kjente fjes for min del. I løpet av disse ukene ble vi en fin gjeng, og jeg var aldri innom tanken på å trekke meg fra prosjektet. Jeg følte også jeg hadde et greit utgangspun­kt i og med at jeg allerede hadde trent litt på egenhånd tidligere og ikke følte at formen var helt håpløs. Nå er det bare å fortsette den gode trenden.

På forhånd trodde jeg vi også skulle ha noe om kosthold i dette prosjektet. Selv om jeg har prøvd å vaere litt bevisst på hva jeg stapper i meg, har disse 12 ukene naermest utelukkend­e handlet om trening. Vi har derimot blitt invitert med på et kostholdso­pplegg som starter om kort tid. Der vurderer jeg å melde meg på.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway