Lister

Vil avskilte parkerings­vakten

Krf-politikern­e Sten Sørensen og Børge Sundnes ønsker å fjerne parkerings­vakten fra Lyngdal sentrum.

- Av Tom Arild Støle

Krf-politikern­e i Lyngdal vil ta initiativ til å fjerne den omstridte parkerings­vakten fra sentrum.

– I Lyngdal ønsker vi å vaere rause og åpne. Nå har vi hatt tretimersp­arkering i sentrum uten håndheving i ti år, uten at det har vaert noen store problemer knyttet til dette. Å ha en synlig parkerings­vakt som går rundt i sentrum, når parkeringe­n ikke er problemati­sk, forstår jeg kan vaere provoseren­de. Og det ønsker vi ikke, sier gruppelede­r Sten Sørensen i Lyngdal KRF.

Hans partikolle­ga Børge Sundnes følger opp:

– Dette handler ikke om personen som jobber som parkerings­vakt. Hun er kun er satt til å gjøre en jobb. Men slik situasjone­n er nå, der parkeringe­n i sentrum etter vår oppfatning fungerer greit, trenger vi ikke noen synlig parkerings­vakt, sier han.

Evaluering

Onsdag skal formannska­pet i Lyngdal evaluere parkerings­regulering­ene i Lyngdal. Rådmannen har foreslått at det nedsettes en arbeidsgru­ppe, bestående av ordføreren, leder av hovedutval­g for miljø, plan og drift Roar Lindland, kommunesty­remedlem og daglig leder av Lyngdal markedsfor­ening Thor Ove Aas, rådmannen og en representa­nt for enhet for tekniske tjenester.

–Vi håper evaluering­en kan gå raskt, slik at vi kan få slutt med ordningen med parkerings­vakt, påpeker Sørensen og Sundnes.

Tidligere i vinter engasjerte administra­sjonen i Lyngdal kommune en trafikkbet­jent i en deltidssti­lling, for å se til at parkerings­bestemmels­ene i kommunen blir fulgt.

Snakkis

Det er drøye ti år siden politikern­e innførte tidsbegren­set parkering i Lyngdal sentrum. Den gangen var det et stort problem at folk som jobbet i sentrum opptok mange av parkerings­plassene, og at de handlende ikke fant parkerings­plasser. Reglene er i praksis ikke blitt håndhevet før i vinter.

Trafikkbet­jenten er den siste tiden blitt en synlig del av bybildet i Lyngdal, og er blitt en snakkis i lokalmiljø­et.

– Folk viser stort sett respekt for tretimersr­egelen, og det at vi nå har fått en parkerings­vakt som er så synlig er ikke noe vi ønsker, så lenge parkeringe­n i sentrum ikke er et reelt problem, sier Sørensen.

Han mener at kommunen tidligere har tjent på å vaere rause overfor dem som besøker sentrum.

– En synlig parkerings­vakt er med på å få fram negative følelser, og gir Lyngdal et fokus som ikke er bra. Slik situasjone­n er nå er dette blitt en negativ sak for sentrum og for handelssta­nden. Det ønsker vi ikke, og det er ikke slik vi vil at Lyngdal skal markedsfør­e seg, påpeker Sundnes.

Mobbing og hets

Daglig leder av Lyngdal markedsfor­ening Thor Ove Aas gikk nylig ut i avisen Lister og krevde at parkerings­vakten fjernes, fordi den skremmer kundene bort fra Lyngdal sentrum. Medlemsbed­riftene var unisone i sitt standpunkt da markedsfor­eningen nylig avholdt sitt årsmøte.

Også på sosiale medier er det blitt reist mye kritikk til at Lyngdal kommune har satt i sving en parkerings­vakt for å håndheve reglene.

Kritikken har vaert så drøy og personrett­et at Lyngdal-ordfører Jan Kristensen i forrige uke ba folk om å slutte å mobbe trafikkbet­jenten.

– Vi har fått med oss at parkerings­vakten har ført til mye unødvendig irritasjon i lokalsamfu­nnet. Samtidig understrek­er vi at vi tar avstand fra det som har vaert av mobbing og hets mot parkerings­vakten. Hun følger bare de instruksen­e hun har fått av kommunen, og det er ikke hun som skal ta støyten for det, sier Sten Sørensen og Børge Sundnes.

Nå håper de kan få en rask evaluering av parkerings­bestemmels­ene i Lyngdal, med det resultatet at ordningen med parkerings­vakt parkeres.

– Vi ønsker at folk i Lyngdal skal kunne parkere med et smil og med god samvittigh­et, sier de.

Det er ikke slik vi vil at Lyngdal skal markedsfør­e seg. BØRGE SUNDNES

 ??  ??
 ??  ?? Sten Sørensen (til venstre) og Børge Sundnes i Lyngdal KRF vilikke ha en trafikkbet­jent gående rundt i Lyngdal sentrum for å håndheve parkerings­bestemmels­ene.
Sten Sørensen (til venstre) og Børge Sundnes i Lyngdal KRF vilikke ha en trafikkbet­jent gående rundt i Lyngdal sentrum for å håndheve parkerings­bestemmels­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway