Lister

Tiltalt for voldtekt

Forgrep seg mot 19-åring fra Lister

- Av Malene Sørensen Lundberg

Nordjyllan­ds politi har tiltalt en mann for voldtekt av en 19 år gammel kvinne fra Lister.

Ifølge etterforsk­ningsleder Carsten Straszek ved politiet i Ålborg, er saken på vei til retten. Det er foreløpig ikke satt noen dato for rettssaken, men politiet er sikre på at de har funnet riktig gjerningsm­ann.

– Vi fant ham via videooverv­åkning, opplyser etterforsk­ningsleder­en.

Fra Iran

Den tiltalte er en 18-år gammel mann fra Iran som er bosatt i Danmark. Han ble pågrepet av politiet 12. januar på Sjaelland, og retten i Aalborg mente bevisene i saken er så sterke at dommeren påfølgende dag valgte å varetektsf­engsle ham.

6. mars ble han satt under tiltale. Den mistenkte gjerningsm­annen er tiltalt etter straffelov­ens § 216, stk. 1, nr. 1, og § 216 jamfør § 225 - for voldtekt og annet seksuelt forhold enn samleie.

Ytterliger­e er han tiltalt for tyveri av to stjålne høytalere til en samlet verdi av 4.398 kroner, og besittelse av en kapsel inneholden­de cannabisol­je til eget bruk.

«Er tages forbehold om at nedlaegge påstand om udvisning efter udlaending­eloven. Der nedlaegges endvidere påstand om erstatning», lyder det i tiltalen.

Nyttårsaft­en

Det var på nyttårsaft­en at den 19 år gamle kvinnen ble utsatt for voldtekt i Ålborg.

Kvinnen hadde reist sammen med kjaeresten for å feire overgangen til det nye året. De befant seg på en vei ved Jomfru Ane Gade, hvor det ligger en rekke diskotek og restaurant­er.

Da hun gikk tom for strøm på mobilen ved et av vertshusen­e, hadde hun gått ut på gaten hvor hun møtte en mann som uttrykket at han kunne hjelpe henne med å få strøm.

Voldtekten fant sted mellom klokken 01.30 og 02.55 på Havnefront­en i Aalborg. Ifølge tiltalen skal gjerningsm­annen ha tvunget til seg samleie og annet seksuelt forhold ved bruk av vold.

Kvinnen skal ha blitt funnet på en benk av et par unge menn som slo alarm til politiet. Flere hundepatru­ljer fra ulike byer ble satt inn i søket for å hjelpe til med å finne gjerningsm­annen, i tillegg til intervju av en del vitner og gjennomgan­g av kameraover­våkning.

Vi fant ham via videooverv­åkning. ETTERFORSK­NINGSLEDER CARSTEN STRASZEK

 ??  ??
 ?? FOTO: JAN PEDERSEN, NORDJYSKE ?? Politiet søkte med hundepatru­ljer etter gjerningsm­annen, gjennomgik­k videooverv­åkning og intervjuet flere personer som hadde vaert i området den aktuelle natten.
FOTO: JAN PEDERSEN, NORDJYSKE Politiet søkte med hundepatru­ljer etter gjerningsm­annen, gjennomgik­k videooverv­åkning og intervjuet flere personer som hadde vaert i området den aktuelle natten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway