Lister

En gang gikk jeg glipp av å snakke med Van Morrison som sa «Hey lady». Jeg gjenkjente ham ikke, og «dyttet» ham vekk da jeg MÅTTE på toalettet.

ASLAUG SVENSSON I JAVEL-SPALTEN

- Av Vidar Falkum

Aslaug Svensson flyttet fra Kvinesdal i 1979, men må regelmessi­g tilbake for å finne roen.

– Hva savner du mest med Kvinesdal?

– De inkluderen­de og jordnaere kvindølene, samholdet der alle kjente og hadde omtanke for hverandre, den vakre naturen fra hav til hei - og Solbjørsva­tnet.

– Og hva savner du minst?

– At det gikk så sjelden busser.

– Hva skal til for at du flytter heim igjen?

– En kjekk leilighet i Neset, og kulturtilb­ud til oss over 60 som ikke er skikkelig gamle enda!

– Hva er du mest opptatt av for tiden?

– At mine to barnebarn må ha det fint , og vokse opp i en verden hvor de slipper å forholde seg til terror, kjemiske angrep, plastforsø­pling og grådige mennesker som maner til måtehold for andre enn seg selv . Og at folkets helse ikke burde vaere en kamp om kroner og ører..

– Hva er det pinligste du har gjort?

– Det egner seg ikke på trykk! Men en gang gikk jeg glipp av å snakke med Van Morrison som sa «Hey lady». Jeg gjenkjente ham ikke, og «dyttet» ham vekk da jeg MÅTTE på toalettet.

– Hva gjør du når du skal koble av?

– Da reiser jeg til min bror og svigerinne på Storekvina, der finnes roen! Ellers leser jeg en del, vandrer litt rundt, og lytter til musikk.

– Hvordan ser din drømmedag ser ut?

– Da skinner sola, jeg leker med barnebarn hele dagen, og treffer gode venner til mat og drikke og fine samtaler på kvelden og gjerne en blues- eller rockekonse­rt på tampen.

– Hva gjør du på fritiden?

– Går en del turer, er med i «Hjelp oss å Hjelpe Vest-agder», er på foredrag og konserter, samt kafébesøk med gode venner.

– Hvor ser du deg selv om ti år?

– Da er jeg vel gammel? Men håper at jeg er akkurat som jeg er i dag , ved god helse og har masse gode venner!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway