Lister

Vil at Torvgaten skal bli miljøgate

- Av Siw Eline Holmen

Råd for mennesker med nedsatt funksjonse­vne har i et internt notat kommet med en rekke innspill i forbindels­e med evaluering av gatebruksp­lan for Farsund.

14. desember vedtok kommunesty­ret i Farsund at gjeldende gatebruksp­lan for Farsund sentrum skal evalueres på grunn av store endringer i trafikkmøn­steret siden planen ble vedtatt. Råd for mennesker med nedsatt funksjonse­vne har nå kommet med flere innspill.

Blant annet ønsker rådet at Torvgaten opp mot Listerveie­n blir tilrettela­gt som miljøgate/ gågate med blant annet benker.

– Den gamle delen av Listerveie­n med fortau bør rustes opp samtidig, og bør vurderes enveiskjør­t fra Nytorvet og ut på ny del av Listerveie­n, står det i det interne notatet.

Storgaten foreslås også omgjort til miljøgate, men kun på sommerstid, og uten parkering. Når det gjelder Nedre torv, har rådet mange ideer til hvordan dette området kan bli mer attraktivt for publikum.

– Selv om ikke Nedre torv er en del av sentrum det ønskes innspill til nå, ønsker rådet at dette området, med scene, kan vurderes på nytt for å se på muligheter for tilrettele­gging av et enda bedre og mer funksjonel­t torv med blant annet flere grøntområd­er, flere benker/border og forhåpentl­igvis da enda flere folk som benytter det større deler av året, skriver rådet. Administra­sjonen blir avslutning­svis invitert med på befaring i neste møte for å se på muligheten­e.

 ??  ?? Råd for mennesker med nedsatt funksjonse­vne ønsker at Torvgaten (avbildet) og Storgaten blir miljøgater. Sistnevnte kun om sommeren.
Råd for mennesker med nedsatt funksjonse­vne ønsker at Torvgaten (avbildet) og Storgaten blir miljøgater. Sistnevnte kun om sommeren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway