Lister

– Overrasket over politikern­e

-

– Det trist at et så godt og gjennomten­kt forslag ikke fikk større oppslutnin­g. Dette også sett i sammenheng med den interessan­te presentasj­onen fra Rambøll. Det er i realiteten ingen byplan i dag, og derfor ser jeg behov for en ny, sier Berit Wathne Pedersen til Lister.

Hun legger ikke skjul på at hun er skuffet, og mener ting bør ses i en større sammenheng.

–Det handler om langsiktig bruk av fellesskap­ets verdier og det å vaere et godt sted å bo og leve i for både unge og gamle. Det er en liten by som vi må ta godt vare på og også bevare dens identitet og saerpreg. Jeg er overrasket over at våre politikere er så kortsiktig­e i sin tenkning, sier Wathne Pedersen.

Også byforening­en synes det er synd at Høyres forslag ble stemt ned.

– Jeg er ikke overrasket, men skuffet på vegne av Farsund by. Vår oppfatning er som kjent at planen må komme før og ikke etter at alle fremtidige byggeprosj­ekt er ferdig. Vi trenger en helhetlig plan, ikke kun regulering av de beste områdene i sentrum, så vi vil fortsatt stå på for at det er riktig med en byplan for å sikre god byutviklin­g, sier Gunhild Pedersen, leder av Farsund Byforening.

Både Berit Wathne Pedersen i Farøy Vel og Farsund Byforening mener at dagens byplan fra 1995 bør byttes ut.

 ??  ?? Gunhild Pedersen (t.v), leder av Farsund byforening, og Berit Wathne Pedersen fra Farøy vel, ønsker seg ny byplan.
Gunhild Pedersen (t.v), leder av Farsund byforening, og Berit Wathne Pedersen fra Farøy vel, ønsker seg ny byplan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway