Lister

Legesenter og eldre

- Bente Andreassen, Lyngdal

Først må jeg si at jeg er enig i at systemet til legesenter­et er for dårlig. Det er vanskelig å komme gjennom på telefon. Noen henvendels­er må skjer via telefon. Akutte ting.

Jeg mener ellers at enkelte eldre mennesker bør få hjelp og veiledning i forhold til det å bruke data. Jeg skjønner ikke denne angsten for å bruke data eller ipad. Flere eldre bør tørre å bruke en PC. Det er også fullt mulig å få en i familien, eller pårørende som kan hjelpe med å bestille resepter, bestille time, eller andre henvendels­er. Jeg kjenner mange over 70 som er blitt flinke til å bruke en PC, eller ipad. Så hvorfor ikke oppmuntre mer, og laere dem at dette ikke er komplisert eller vanskelig?

Jeg bruker kun legesenter­et sin nettside, og resepter kommer alltid samme dag, time hos fastlegen er som regel innen 14 dager. Legene sparer mye tid på pasienter som bestiller via nett.

Fastlegene har et stort ansvar, og det Tom Øyvind Eikeland skriver stemmer jo. Det er ikke mange som tør begi seg ut som fastlege lengre. Har selv en datter som studerer medisin på tredje året, og hun har ingen planer om å bli fastlege, på grunn av det er tidkrevend­e og ikke lønner seg økonomisk. Så regjeringe­n bør se på dette, og finne løsninger slik at flere medisinstu­denter kan tenke seg å bli fastlege.

Min fastlege naermer seg pensjonist­alder, og er en populaer lege, som alltid tar seg tid til pasientene, men det betyr også at han jobber både 10, 11 og 12 timer hver dag. Hans arbeid går lettere når pasienter bestiller via nettstedet.

Så jeg ønsker at flere eldre skal tørre å bruke nett, og se at dette er en lettvint løsning som alle kan klare, med litt hjelp og veiledning. Så kan telefonlin­jen vaere tilgjengel­ig for dem som trenger akutt hjelp! Ja takk til eldre på nett. Forstår ikke redselen. Vi yngre mennesker må tilpasse oss, og det mener jeg de eldre også må.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway