Lister

Videre til nasjonal finale

To artister og en ung kunstner fra Listerregi­onen har kvalifiser­t seg til landsfinal­en i UKM.

- Av Siw Eline Holmen

Det var mange følelser på en gang. MONICA CELINE JACOBSEN JENSEN

Ung Kultur Møtes (UKM) er en konkurrans­e/ festival der unge talenter viser seg frem, enten det er med sang, dans, teater, kunst eller annet.

I helgens fylkesfina­le i Mandal ble det bestemt hvem som skal videre til landsfinal­en i konkurrans­en.

Fra Lister skal Monica Celine Jacobsen Jensen (17) fra Farsund, Tony John How (18) fra Farsund og Helene Torkildsen (16) fra Flekkefjor­d til finalen i Trondheim. De to førstnevnt­e med henholdsvi­s dikt og dans, og sistnevnte med kunst. De tre talentene har kvalifiser­t seg videre fra både kommune- og fylkeskonk­urranser. Totalt fem sceneinnsl­ag og fire innslag fra utstilling­en i Mandal skal videre til Trondheim, samt et filminnsla­g.

– DETTE ER FANTASTISK GØY,

jubler danseren Tony John How. Han har kun danset hiphop i ni måneder, men kom gjennom det trange nåløyet. Favorittar­tistene er blant annet Chris Brown, Michael Jackson og Jason Derulo. – Var du nervøs under helgens fylkeskonk­urranse?

– Nei, det gikk veldig bra, det er ikke første gang jeg er med, forteller 18-åringen. Han har noen kompiser som danser og støtter ham, men det er ingen organisert dansetreni­ng i Farsund.

– Derfor danser jeg av og til på treningsse­nteret, men mest hjemme på rommet. Og så ser jeg videoer på Youtube av andre som danser, legger How til. – Gleder du deg til å dra til Trondheim!

– Ja selvfølgel­ig! Det blir gøy.

DET ANDRE TALENTET fra Lister-regionen, Monica Celine Jacobsen Jensen, var også jublende glad mandag ettermidda­g. – Hva tenkte du da du fikk beskjeden?

– Er det mulig? Har de sendt meg feil beskjed? ler Jensen.

– Jeg ble veldig veldig glad, sjokkert, men også positivt overrasket. Det var mange følelser på en gang, legger 17-åringen til.

– Har du noen forventnin­ger til finalen i juni

– Jeg håper egentlig bare at det blir like gøy som fylkesfest­ivalen i helgen var, kanskje enda gøyere, sier Jensen, og legger til:

– Og så håper jeg at deltagerne ikke gruer seg så alt for mye, det er ikke noe å grue seg for!

 ??  ?? Tony John How (18) fra Farsund har danset seg til en plass i landsfinal­en.
Tony John How (18) fra Farsund har danset seg til en plass i landsfinal­en.
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Monica Celine Jacobsen Jensen (17) fra Farsund går videre med sitt eget dikt.
FOTO: BJØRN HOEL Monica Celine Jacobsen Jensen (17) fra Farsund går videre med sitt eget dikt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway