Lister

Fortløpend­e veldedighe­t

- Av Vidar Falkum

Mange løp inn penger til foreldrelø­se barn i Kenya under misjonsløp­et i Lyngdal.

– Jeg synes det gikk veldig bra. 275 elever og fire laerere sprang, forteller Annelin Handeland rett etter at årets misjonsløp i Alleen var over tirsdag ettermidda­g.

Handeland er nestleder i styret i misjonspro­sjektet som russen ved Kvs-lyngdal tradisjone­n tro kjører gjennom hele skoleåret. Arrangemen­tet som genererer desidert mest penger til prosjektet er misjonsløp­et. Der skal deltakerne - både skolens elever og andre interesser­te - løpe en 600 meter lang sløyfe i Lyngdal sentrum. De har alle skaffet seg en sponsor som betaler for at de starter, samt per runde de løper.

– Så vidt jeg vet, hadde den med flest runder cirka 30, sier Handeland.

Det betyr at vedkommend­e i så fall løp imponerend­e 18 kilometer i løpet av én time. Det var ordfører Jan Kristensen som sprang løpet i gang.

Inntektene fra årets misjons- prosjekt går til å bygge barne- hjem for foreldrelø­se unger i Kenya. Organisasj­onen NSP Aid skal bygge en barnelands­by på stedet, og pengene fra Kvsinnsaml­ingen går til Malaika child care village.

Da avisen Lister gikk i trykken tirsdag ettermidda­g, var opptelling­en av antall runder og antall kroner som misjonsløp­et resulterte i, ikke ferdig.

– Vi hadde et mål om å få inn 700.000 kroner på dette løpet, for da ville vi nådd målet om én million totalt. Om vi klarte det, vet vi ikke ennå. Men uansett vil vi trolig klare å nå totalmålet i løpet av året, sier Annelin Handeland.

 ??  ?? Fint driv på deltakerne i årets misjonsløp, som ble arrangert i Alleen for ellevte året på rad.
Fint driv på deltakerne i årets misjonsløp, som ble arrangert i Alleen for ellevte året på rad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway