Lister

Fra milliontap til millionove­rskudd

Snudde milliontap til millionove­rskudd

- Av Lars Erik Larsen

Etter to tøffe år kan Erik Bjørndal og Bjørndal Vedlikehol­d glede seg over millionove­rskudd i 2017.

Etter to tøffe år for Bjørndal Vedlikehol­d, kan selskapet vise til millionove­rskudd i 2017.

Tallene for 2017 viser at Bjørndal Vedlikehol­d har et positivt driftsresu­ltat på nesten 1,6 millioner etter en omsetning på rett over 30,4 millioner – som er en nedgang på litt over fem millioner fra året før.

Milliontap

Resultat før skatt er 1,1 millioner kroner. På spørsmål om selskapet nå kan friskmelde­s, svarer daglig leder og eier, Erik Bjørndal, følgende:

– Vi kan ikke friskmelde­s siden vi aldri har vaert sykemeldt, humrer han.

I 2015 og 2016 hadde Bjørndal vedlikehol­d et tap på totalt 5,5 millioner kroner før skatt. I årsberetni­ngen for 2016 kom det fram at styret hadde iverksatt betydelige tiltak for å sikre fortsatt drift. Tiltak som blant annet kostnadsku­tt og omlegging av selskapets drift. I et intervju med Lister i februar 2017, sa Bjørndal at nedgang startet for alvor sommeren 2016.

Hadde kontroll

— Jeg vil si at vi for alvor merket nedgangen i fjor sommer. Nå har vi en god del vedlikehol­d og restaureri­ng her i distriktet vårt, men pengene sitter ikke så løst hos kundene som de gjorde for bare et par år siden. I tillegg har bankene strammet litt inn på lånevirkso­mheten, sa han. Daglig leder mener likevel at de har hatt full kontroll.

– Disse to årene kom ikke overrasken­de på oss. Vi har vaert inne med tunge investerin­ger på Lunderhaug i sentrum av Vanse. Dette er et stort leilighets­prosjekt som vi nå begynner å se resultaten­e av, sier daglig leder, som eier firmaet sammen med broren Christian.

I tillegg er staben i Bjørndal vedlikehol­d gått fra over 30 til 22 personer.

– Vi var nødt til å ta grep. Det var vi. Men vi har hatt kontroll, sier Bjørndal.

Travle dager

I 2014 oppga Bjørndal Vedlikehol­d en egenkapita­l på 2,7 millioner kroner. De to tøffe årene gjorde at disse pengene ble tapt. I 2016 hadde selskapet en negativ egenkapita­l på 1,4 millioner kroner. I løpet av fjoråret sank den negative egenkapita­len med rundt 800.000 kroner grunnet firmaets gode år.

– Vil tallene blir enda bedre i 2018?

– Det vil jeg ikke kommentere noe på nå, sier Bjørndal.

– Men dere går i pluss i 2018 også, tror du?

– Det kan jeg bekrefte. Siden vi startet opp for 20 år siden er det kun tre år med minus.

– Vi har veldig mye å gjøre for tiden. Det ser bra ut, legger han til.

 ??  ??
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Erik Bjørndal mener eget selskap har hatt kontroll hele veien, tross to tøffe år i 2015 og 2016.
FOTO: TORREY ENOKSEN Erik Bjørndal mener eget selskap har hatt kontroll hele veien, tross to tøffe år i 2015 og 2016.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway