Lister

Parkerings­farse i Lyngdal

-

HParkering­svakten utfører bare jobben sin, en jobb som burde vaert startet da tretimersr­egelen ble innført i 2007.

ensynet til handelen trumfer det meste i Lyngdal. I juni 2007 ble det innført en regel om at du maks kunne stå parkert tre timer i Alleen. Årsak: Folk som jobbet i sentrum tok opp plassene som skulle vaere forbeholdt handlende. Fra kommunalt hold ble det poengtert at reglene måtte håndheves for at de kunne gi ønsket effekt. Men det skulle gå over ti år før kontrollen ble gjort systematis­k og syndende bilister ble bøtelagt.

Nå klager handelstan­den over at kommunens parkerings­vakt skremmer bort kundene. De forretning­sdrivende får støtte fra KRF, som innstiller på full avskilting av vakten. Saken kommer opp til behandling på torsdagens formannska­psmøte.

DET ER NOKSÅ absurd det som skjer i Lyngdal. Den stakkars kvinnelige parkerings­vakten som rusler rundt i Alleen med bøteblokk, iført sjokkgul refleksjak­ke med den feilstaved­e påskriften «Lyngdal Kommune, trafikk betjent» på ryggen, er blitt hatobjekt nummer én i Lyngdal. Det grenser til mobbing, det som skjer. Parkerings­vakten utfører bare jobben sin, en jobb som burde vaert startet da tretimersr­egelen ble innført i 2007.

DEN LOKALE Krf-generalen Sten Sørensen påpeker at lyngdølene ønsker å vaere rause og åpne. Han kan jo begynne med å utvise raushet og åpenhet overfor parkerings­vakten. Resonnemen­tet hans om at tretimersp­arkering i sentrum uten håndheving fungerer, henger uansett ikke på greip. Kontroller virker preventivt, enten det handler om fart eller parkering. Selv om parkerings­vaktene i Lyngdal tidligere ikke har vaert spesielt aktive, har kommunen aldri kommuniser­t at tretimersr­egelen ikke blir håndhevet. Dermed sørger de fleste bilistene for å holde seg innenfor. Av frykt for å få bot.

HVIS KOMMUNEN når velger å permittere parkerings­vakten eller gi henne andre arbeidsopp­gaver, vil alle bilister vite at det er null komma null prosent sjanse for å få parkerings­bot i Lyngdal. Atferden deres vil vaere deretter. Politikern­e må derfor velge om de ønsker parkerings­bestemmels­er eller ikke i sentrum. Skal tretimersr­egelen få leve videre, må den håndheves. Hvis ikke, må den bort.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway