Lister

Bygger merkevare

Skal lage visuell og grafisk Knaben-profil

- Av Malene Sørensen Lundberg

I arbeidet med å merkevareb­ygge Knaben investeres det nå i en visuell og grafisk profil som skal nå ut til flest mulig.

– Planen er å gjøre Knaben mer kjent i markedet. For at folk skal velge Knaben, må de vite hvor det er og hva Knaben er. Vi har et mål om å selge flere hytter, tomter og at flere dagsturist­er skal ta turen dit. Vi er derfor i gang med å merkevareb­ygge Knaben, forteller prosjektle­der for Destinasjo­n Knaben, Ann Helen Erichsen.

Visuelt og grafisk

Prosessen skal ifølge Erichsen bunne ut i en visuell og grafisk profil, blant annet på nett og annet markedsmat­eriell, som gir folk et bilde av identitete­n de mener Knaben har.

– Vi håper den blir så bra at aktører på Knaben ønsker å knytte seg til den. For hvis vi bare gjør det selv i prosjektet blir den svak, mens hvis flere knytter seg til profilen, vil flere snappe opp Knaben, påpeker hun, og legger til:

– Nettsiden vil vaere en av de viktigste plattforme­ne i forhold til kontaktpun­ktet med publikum.

Den visuelle og grafiske profilen av Knaben hører til under én av fire deler i prosjektet, noe du kan lese mer om i faktabokse­n under.

Kostnadskr­evende

Det er hentet inn tre anbud hvor reklamebyr­åene har vist en retning de mener kan bli det visuelle og grafiske. Etter nøye vurdering, ble et firma plukket ut.

–Vi har inngått avtale med et firma fra Stavanger som heter Montaag. Det vi har gått inn på med dem, er å bygge den grafiske og visuelle profilen. Vi har ikke en avtale med dem eller noen andre med å bygge nettsiden enda, men det blir steg to, opplyser Erichsen.

– Hvor stor investerin­g ligger i denne avtalen?

– Dette arbeidet er kostnadskr­evende, - alle slike ting er dyre for det ligger mye arbeid og møter bak det. Nå koster det oss 150.000 kroner. Da får vi overlevert en grafisk og visuell mal som vi kan bruke.

–Når ser du for deg at dette arbeidet er utført?

– Det skal vaere utført 1. juni. Nettsiden skal vaere ferdig 1. september. Det er veldig spennende. For at folk skal vaere bevisste på Knaben, må vi spisse produktet vårt og vaere tydeligere, sier hun.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Prosjektle­der Ann Helen Erichsen forteller at de har valgt seg ut et firma til å lage den grafiske og visuelle malen.
FOTO: BJØRN HOEL Prosjektle­der Ann Helen Erichsen forteller at de har valgt seg ut et firma til å lage den grafiske og visuelle malen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway