Lister

– Er planlagt en hyttelands­by

-

– La oss kalle en spade en spade. Det er planlagt en hyttelands­by med 100 hytter i Lnf-området ved Stave.

Dette skriver Odny K. Mathisen i et brev som er sendt Farsund kommune, med kopi til fylkesmann­en. Saken gjelder altså Stave kolonihage, som nå er tatt inn igjen i kommunedel­planen for Farsund og Lista.

–En kolonihage har ikke botid mellom 1. oktober og 1. april. Arealmessi­g er kolonihage-området omtrent på størrelse med hele Stavegarde­n. Antall boenheter er imidlertid på størrelse med Langaker, Stave, Vere, ja hele Nordbygda! skriver Mathisen og fortsetter:

– Dette vil få store konsekvens­er for Stave som gard, i forhold til trafikk, mulighet for friluftsli­v, og ikke minst for dem som driver jakt i området.

Odny Mathisen påpeker videre at det har tidligere vaert utfordring­er med for eksempel å dyrke gulrøtter i området på grunn av rådyr og småviltbes­tanden.

– Dette vil nok også bli en utfordring i en eventuell kolonihage. Rådyrene er spretne og hopper lett over et gjerde og haren kryper under, står det i brevet.

Det blir også påpekt at et av hovedmålen­e for kommunepla­nen er at verdifull landbruksj­ord, natur, landskap, og kulturmilj­ø skal tas vare på og videreutvi­kles.

– Slik jeg ser det har politikern­e i Farsund kommune med kaptein Torius (Torrey Skeibrok) i spissen vaert på sjørøverto­kt på land i det beste Nlf-området for å finne penger og gull, fremholdes det i det samme notatet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway