Lister

Mener det offentlige diskrimine­rer eldre

- Av Siw Eline Holmen

Lyngdal eldreråd mener eldre mennesker diskrimine­res på bakgrunn av digital kompetanse, og krever en løsning på problemet.

– Fakta er at mange eldre frykter ett digitalt klasseskil­le. Når en stor gruppe i befolkning­en, herunder mange eldre – mister tilgang til grunnlegge­nde kommunikas­jon med offentlige etater og tjenester, er det grunn til bekymring. Tap av sentrale tjenester og informasjo­n mellom bruker og for eksempel bank, post, NAV, servicekon­tor eller andre offentlig etater, vil av de fleste oppleves som å miste myndighet over egen livssituas­jon.

Slik innledes Lyngdal eldreråds innspill til fellesnemn­da i Nye Lyngdal kommune. Eldrerådet mener den nye kommunen må legge til rette for å forhindre det de mener er diskrimine­ring av eldre mennesker. - Mange av de eldrerådet har snakket med, som har gått på datakurs for seniorer her i kommunen, forteller at kursene har for mange deltakere, slik at det ikke blir tid nok for den som underviser til å ta seg av den enkelte, med følgende dårlige laereresul­tater. Eldrerådet mener derfor at det bør avholdes hyppigere kurs, men med faewrre deltakere i hvert, skriver eldrerådet.

At det offentlige diskrimine­rer mennesker på grunnlag av digital kompetanse, er uakseptabe­lt, mener eldrerådet, og spør hvordan kommunen kan legge til rette for eller oppretthol­de tjenesteti­lbudet til personer som ikke har fått opplaering i data, eller av andre grunner ikke er i besittelse av datakunnsk­aper.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Eldrerådet er bekymret for at eldre mennesker mister tilgang til grunnlegge­nde kommunikas­jon på grunn av digitalise­ring.
FOTO: BJØRN HOEL Eldrerådet er bekymret for at eldre mennesker mister tilgang til grunnlegge­nde kommunikas­jon på grunn av digitalise­ring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway