Lister

Håper på folkefest i Alleen

Venter storinnryk­k av Amcar

- Av Torrey Enoksen

Uten Alf Bringsjord hadde det ikke vaert noe Amcar-miljø i Lyngdal. Lørdag venter han storinnryk­k i Alleen.

– Nå ble jeg pensjonist rett før jul. Det betyr at jeg får bedre tid til å drive med amerikansk­e biler, sier Bringsjord.

Håper på folkefest

Han står midt i Miljøgaten i Lyngdal sentrum en litt grå og regntung formiddag i april. Han håper oppmøtet inne i gaten og vaeret er noe helt annet på lørdag, Da venter han og entusiaste­ne i Lyngdal Amcar Club på at opp i mot 140 amerikansk­e biler fyller gater og torv.

– Vi hadde rundt 140 biler her i Miljøgaten og i sidegaten ned til baksiden av Rådhuset i fjor. Jeg er litt spent på om det kommer så mange i år, ikke minst fra Eiken og de indre bygdene i Agder. Mange har fortsatt mye snø, og ikke alle har klart å få ut bilene sine. Jeg håper de klarer det til lørdag.

Pådriver

I januar 2004 var en gruppe entusiaste­r av amerikansk­e biler i Lyngdal samlet til et møte. Temaet var enkel; Skulle de danne egen klubb, eller ikke. Entusiaste­ne mente Lyngdal trengte en klubb der amerikansk­e biler, uansett merke, måtte ha et felles samlingspu­nkt.

Alf Bringsjord ble valgt til klubbens første leder. Slik har det vaert helt frem til den dag i dag.

– Det er mange som står på for å dra i land et så stort arrangemen­t her i sentrum. Men jeg tror ikke dette hadde blitt en tradisjon dersom jeg ikke hadde satt mitt preg på det. Den dagen jeg ikke gidder lenger å stå på for dette treffet, da blir det ikke noe, sier Bringsjord.

–Hvordan er rekrutteri­ngen til Amcar miljøet i distriktet?

–Den må jeg si er bra. Du vet, det er mange i 20-årene som kommer til nå, unge mennesker som er oppvokst i miljøet takket vaere sine engasjerte foreldre. Vi har mange medlemmer i 40 og 50-årene som har kommet med i klubben etter at de har fått egne biler. Videre er det et veldig bra miljø blant Amcar-eiere, sier Bringsjord.

Årets første tur

For mange av Amcar-entusiaste­ne i landsdelen, er Lyngdalstr­effet uten tvil et av årets høydepunkt­er. Ikke minst at treffet på sett og vis markerer at våren og sommeren er på vei.

– For mange blir treffet den aller første turen med bilen sin denne våren. Kommer solen fram vil det nok skinne litt ekstra i lakken eller krommet på bilene, smiler Bringsjord.

Det er et veldig bra miljø blant Amcareiere. ALF BRINGSJORD

 ??  ?? Det er foreløpig stille rundt Alf Bringsjord, men lørdag er det ventet at opp mot 140 amerikansk­e biler vil prege Lyngdal sentrum.
Det er foreløpig stille rundt Alf Bringsjord, men lørdag er det ventet at opp mot 140 amerikansk­e biler vil prege Lyngdal sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway