Lister

Den norske kirke på dødsleie

-

I mai 2014 ble grunnloven­s § 16 endret av et nesten enstemmig flertall på stortinget. Den nye lovteksten forplikter staten til å understøtt­e Den norske kirke, som en folkekirke. Samtidig har § 16 en lovtekst om sier at «Alle tros- og livssynssa­mmfunn skal understøtt­es på lik linje».

I 2017 fikk Den norske kirke ca 1,9 milliarder kroner fra staten, mens andre trossamfun­n fikk tilnaermet ingenting. Da ser vi at politikern­e har vaert med på å lage en ny grunnlov som har selvmotsig­elser i lovteksten. Dette problemet har politikern­e løst ved at grunnloven­s § 16 nå krever at Den norske kirke skal omgjøres fra å vaere en Gudskirke, til å bli en «folkekirke».

En «folkekirke» skal pleie folks følelses- og sjelsliv, der den åndelige delen fjernes helt. Dette betyr at nå kan staten diktere hvordan «folkekirke­n» skal drives for at kirken skal ha rett på understøtt­else fra staten ifølge grunnloven­s § 16.

De fleste nordmenn tror at politikern­e har skilt kirke og stat, men dette er en kjempeløgn. Sannheten er at Den norske kirke nå er blitt en fullstendi­g økonomisk slave under staten. Nå kan hvert enkelt kirkesamfu­nn miste statsstøtt­en hvis kirken ikke gjør som politikern­e bestemmer. Det betyr i praksis at alle lokale kirkesamfu­nn som ikke vil ansette eller vigsle homofile eller lespiske, vil mister statsstøtt­en. Videre må alle prestene ha en negativ holdning til jødene og fordømme Israel som stat og oppfordre til boikott av israelske varer.

Enten må politikern­e på Stortinget vaere fullstendi­g idioter, eller så har de lykkes i å ha utført det største politiske bedraget i Norges historie overfor både Den norske kirke og det norske folk.

Mange lokale kirkesamfu­nn i Lister-regionen kan om noen få år forsvinne. Dette fordi mange prestene vil velge å følge Bibelen i stedet for politikern­e. Jan Skoland,

Lyngdal

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway