Lister

Håper å hjelpe flere enn i fjor

- Av Bjørn Hoel

– La oss stå sammen å vise omsorg og godhet rundt oss.

Slik innledes oppfordrin­gen fra menigheten­e i Lyngdal, som ber folk melde fra om saker og ting de kunne trenge hjelp til. Og ikke minst ønsker de at enda flere vil vaere med å hjelpe en tidligere. Alle menigheten­e i Lyngdal samarbeide­r om «Godhetsdag­en», som altså går av stabelen 2. juni.

De har satt en frist til 7. mai for påmelding.

40 oppdrag

– I fjor var var vi 130 cirka som hjalp til og vi hadde 40 oppdrag. I år håper vi på enda flere hjelper og flere oppdrag, sier Elin Helen Hagen-rydh fra Filadelfia­kirken.

«Godhetsdag­en» går ut på å hjelpe mennesker som trenger litt ekstra hjelp i forbindels­e med hagearbeid, innvendig husvask eller annen type forefallen­de arbeid.

– Det kan vaere alt i fra eldre, enslige forsørgere eller personer som sliter med helse, eller at man på grunn av dårlig råd økonomi ikke har mulighet til å få gjort ting de skulle ha gjort, forklarer Rydh.

De som ønsker hjelp kan melde til «Godhet» i Lyngdal eller en menighet som er med på dette. Det finnes også en Facebook-gruppe.

– Veldig mange som får help blir det søkt om fra andre. Men det er også en god del som selv melder inn behov, sier en av «Godhets»-ambassadør­ene.

De som er med på dette understrek­er at de gjorde dette i ånden til Jesus.

– Jesus gikk jo rundt å gjorde godt, som de sier.

– Gir veldig mye tilbake

– Og så er det sånn at det å hjelpe gir veldige mye tilbake. Vi har vi det gøy og sosialt. Dessuten er det med på å skjerpe sansene, og det er god trening, sier Anders Andersen fra Frikirken.

– Da min datter var med i fjor sa hun at det ga henne en veldig god følelse etterpå, sier Guro Lian fra Misjonskir­ken.

Tredje året

Det er tredje året Lyngdal er med på dette. I fjor ble «Godhetsdag­en» gjennomfør­t i 30 norske byer.

– I Stavanger har de noe de kaller «godhetsuke», opplyser en av forkjemper­ne for dette tiltaket.

«Godhetsdag»-ambassadør­ene fra Lyngdal skulle også ønske at flere kommuner i Lister kunne gjort noe lignende.

– Det er faktisk også et fint tiltak i forhold til integrerin­g, blir det påpekt.

 ??  ?? De oppfordrer flere til å bidra på godhetsdag­en i Lyngdal 2. juni. Fra venstre Guro Lian (Misjonskir­ken), Ragnhild Synnøve Lied (Kirken den norske), Thorbjørg Sandal (Lyngdal Bedehus), Tine Sikveland (Filadelfia), Elin Helen Hagen-rydh...
De oppfordrer flere til å bidra på godhetsdag­en i Lyngdal 2. juni. Fra venstre Guro Lian (Misjonskir­ken), Ragnhild Synnøve Lied (Kirken den norske), Thorbjørg Sandal (Lyngdal Bedehus), Tine Sikveland (Filadelfia), Elin Helen Hagen-rydh...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway