Lister

17. mai uten veteranene

- Av Karl Birger Saelør

Manglende interesse gjør at Veterankor­pset ikke blir å se i Farsund-gatene på 17. mai.

– Det er veldig trist, sier primus motor Susanne Ørner Pettersen.

– Vi beklager å måtte skuffe dere i år, men Veterankor­pset klarer ikke å stille med nok folk på 17. mai. Vi kan dermed ikke delta i årets to 17. mai-tog i Farsund. Det er med tungt hjerte vi ser oss nødt til å ta dette valget, heter det på korpsets Facebook-side.

SUSANNE ØRNER PETTERSEN tok initiative­t til å starte korpset i 2014. Veterankor­pset har satt ekstra spiss på 17. mai-feiringen i kaperbyen i fire år. To ganger har korpset vunnet pris for beste innslag i folketoget.

Nils Paulsrud har vaert dirigent, og i følge Susanne har korpset hatt landets eldste drillpiker i aksjon, over 50 år gamle og i minikjoler. – UTROLIG GØY AT vi er blitt så populaere, men det hjelper oss ikke så lenge vi mangler musikanter. Et par har sagt ja til å vaere med og noen har sagt at de vil vaere med neste år, men vi er ikke nok. Akkurat nå er vi 25; vi bør vaere

33. Vi har nok av trommer og drillpiker, men mangler et par tromboner og en baryton, i tillegg til to-tre på trompet, sier Susanne Ørner Pettersen.

Den senere tiden har hun gått gjennom gamle korps-bilder for å finne frem til folk som kan tenke seg og vaere med. Dessverre ser det mørkt ut en måned før nasjonalda­gen.

– FOLK HAR JO giftet seg og skiftet navn. Det har vaert en utfordring å finne frem til alle. Jeg kommer til å jobbe aktivt i dagene fremover også; jeg har ikke gitt helt opp. Oppfordrin­gen går ut til tidligere musikanter og også andre som vil prøve seg. Om noen av de som har trukket seg ut forandrer mening og vil hjelpe oss ut av kneika, sier vi selvsagt også ja til det. Da hadde vi tatt et par øvelser og vaert klare til 17. mai, sier Susanne Ørner Pettersen, som ikke legger skjul på at hun er lei seg.

Utrolig gøy at vi er blitt så populaere, men det hjelper oss ikke så lenge vi mangler musikanter. SUSANNE ØRNER PETTERSEN

– Vi beklager så mye at vi ikke kan glede dere med korpsmusik­k på årets nasjonalda­g, heter det avslutning­svis på Facebook; med hilsen fra Veterankor­pset i Farsund.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Veterankor­pset har ikke nok musikanter og kommer ikke til å delta på nasjonalda­gen i år.
FOTO: MONA WIKØREN Veterankor­pset har ikke nok musikanter og kommer ikke til å delta på nasjonalda­gen i år.
 ?? FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA ?? Veterankor­pset har vaert et populaert innslag i 17. mai-togene i Farsund de siste årene, men nå er de slutt for korpset.
FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA Veterankor­pset har vaert et populaert innslag i 17. mai-togene i Farsund de siste årene, men nå er de slutt for korpset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway