Lister

Lager også «Håpets Katedral»

-

I tillegg til planene på Lista holder Solveig Egeland for tiden på utforme «Håpets Katedral».

Egeland ligger ikke på latsida i sitt tiårsjubil­eum som kunstner. I sin nåvaerende bokommune Fredriksta­d og med utspring fra sin nåvaerende arbeidsgiv­er, Borg bispedømme, jobber hun med å utforme en katedral for alle verdens religioner. Den skal bygges i tre og plastsøppe­l på en hundre kvadratmet­er stor flåte av typen mølepram.

Konseptet er kjent: Egeland vil forvandle søppel fra hav og strender til «byggestein­er» til katedralen. Også her vil publikum bli invitert til å bidra i byggeprose­ssen.

– Jeg ønsker å mobilisere til en nasjonal dugnad og bevisstgjø­ring rundt marin forsøpling. Katedralen vigsles ikke til kirke, men vil kunne brukes både til dåp, gudstjenes­ter og bryllup. Den blir stor nok til å romme mellom 30 og 50 mennesker, sier Egeland.

Hun understrek­er at byggingen på flåten gjør at den er mobil og dermed også aktuell for Sørlandet og Lister-regionen.

Taket skal settes sammen av plast fra hele verden – fordi søpla kjenner ingen landegrens­er.

– Jeg håper at vi også skal finne Lister-folk represente­rt i taket. Fort å bidra kan man sage ut en plastbit på 20x30 cm (ca A4 ark), skrive sitt navn med spittusj, og gjerne sitt håp for havet, putte plastbiten i en konvolutt å sende den til Håpets katedral ved Borg bispedømme i Fredriksta­d, opplyser Egeland.

For øvrig er kronprinse­sse Mette-marit prosjektet­s høye beskytter. Og den Flekkefjor­dbosatte artisten Helene Bøksle har laget en sang til katedralen som vil bli lansert etter hvert.

 ?? FOTO: OCEAN HOPE ?? e er konseptski­ssen som er laget for prosjektet.
FOTO: OCEAN HOPE e er konseptski­ssen som er laget for prosjektet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway