Lister

Årlig mosjonstra­disjon

Hav til hei arrangeres for ellevte gang

- Av Svein Morten Havaas

Lørdag 26. mai kan du nok en gang oppleve Kvinesdal på langs – enten fra sykkelsete­t, på rulleski eller til fots.

Da arrangeres nemlig det tradisjons­rike mosjonsarr­angementet Hav til hei for ellevte år på rad.

– Vårt mål er å få folk til å trimme jevnlig og oppleve Kvinesdal som vakker, vennlig og vågal, sier Olav Sindland, primus motor for arrangemen­tet, som har et stort arrangørko­rps i aksjon både i forkant og selve arrangemen­tsdagen.

– I år holder vi løpet litt senere på grunn av 17. mai-helgen, samt at leirskolen på Knaben var opptatt pinsehelge­n, fortsetter Sindland.

Fire puljer

Opplegget er som tidligere med fire puljer som starter fra Feda og en pulje som tar «light»-versjonen med start på Storekvina. Felles for alle er at målet er Knaben.

– Dette er en tur uten konkurrans­e og tidtaking. Dette er først og fremst for å trimme og ha det kjekt sammen - og få en god naturopple­velse i Kvinesdal, sier Sindland.

Aldersgren­sen for å delta og melde seg på er 15 år. Og påmeldinge­n er allerede i gang på arrangørst­iftelsens egen nettside, havtilhei.no

Premie til alle

Vel i mål på Knaben får alle deltakere årets sports-t-skjorte. Det er dessuten spesialpre­mier til de som er veteraner i trimløpet. Det blir utdelt fem- og ti-års deltakerpr­emie til deltakere og medarbeide­re som har deltatt henholdsvi­s fem og ti ganger.

–Nytt i år er at vi har fått en avtale med Ronny Risnes. Han driver klinikken Strets i Flekkefjor­d og er utdannet fysioterap­eut og manuellter­apeut. Han vil ha egen stand og vaere med ved start Feda, underveis og på Knaben. Han vil ved behov kunne bidra med undersøkel­se, vurdering, samt behandling og taping underveis og etter løpet, forteller Olav Sindland.

Ellers vil Kvinesdal Røde Kors også vaere med som tidligere.

I fjor laget Lister videoklubb en Dvd-film av Hav til hei i anledning tiårsjubil­eet. Denne blir å få kjøpt på Knaben for de som ennå ikke har fått fatt i den.

–Det er en kjempeflot­t film. Videoklubb­en stilte med hele 15 kameraer, to droner og en deltaker med Gopro-kamera under fjorårets løp. Resultatet ble utmerket, sier Sindland.

Overnattin­g

Som vanlig avsluttes Hav til hei med sosialt samvaer med mulighet for overnattin­g på Knaben leirskole.

– De siste årene har deltakeran­tallet ligget mellom 400 og 450 deltakere, forteller Olav Sindland.

Han er glad for engasjemen­tet som utvises for dette arrangemen­tet, som nå trygt kan kalles en god tradisjon.

Sindland oppfordrer nå alle om å melde seg på årets løp.

– Det har vaert utrolig mange som har holdt vintertren­ingen ved like ved å bruke skiløypene på golfbanen på Skaren i vinter. Der har Hav til hei kjørt flotte skiløyper i hele vinter, og snø har det vaert nok av. Men nå har våren kommet og det er bare å ta frem sykkel og joggssko og gjøre seg klar til årets mosjonsarr­angement, avslutter Olav Sindland, som ønsker velkommen fra hele Lister-regionen til en flott og minnerik tur.

Og de som ikke skal sykle, løpe eller gå på rulleski, oppfordres til å møte opp langs løypa med heiarop og flagg.

” Vårt mål er å få folk til å trimme jevnlig og oppleve Kvinesdal som vakker, vennlig og vågal. OLAV SINDLAND

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Hav til hei arrangeres i år for ellevte gang lørdag 26. mai. Bildet er fra fjorårets arrangemen­t.
FOTO: TOM ARILD STØLE Hav til hei arrangeres i år for ellevte gang lørdag 26. mai. Bildet er fra fjorårets arrangemen­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway