Lister

– Hvert tråkk teller

- Av Siw Eline Holmen

Den årlige sykle til jobben-aksjonen er nå i gang, og både bedrifter og kommunen oppfordrer alle til å hive seg med.

– Dette er noe som har foregått i mange år, også på nasjonalt nivå, forteller Hilde Synnes Drønen i Farsund kommune. Sykle til jobben-aksjonen er Norges største kom-i-form-kampanje, og går nå av stabelen for 45. gang. Mer enn 40.000 deltakere er med, og det er gratis å delta i mer enn 150 kommuner, blant annet i Farsund.

– Vi satser på å komme ordentlig i gang nå som det har skjedd et vaerskifte, sier Brittmari Langerud i Farsund kommune.

I fjor var de to damene på besøk hos forskjelli­ge bedrifter i kommunen og oppfordret til deltagelse blant de ansatte, og det gjør de også i år.

– Både Alcoa og Chassix (tidligere Benteler Automotive Farsund, journ. anm.) gjorde en formidabel innsats i fjor, og det er godt tilrettela­gt for blant annet sykkeparke­ring her ute, bemerker Langerud. Målet med aksjonen er å få flest mulig i aktivitet og til å bruke kroppen.

– I fjor var det 22 av 115 medlemmer i bedriftshe­lselaget som deltok, så vi håper selvfølgel­ig på flere i år, sier leder av bedriftshe­lselaget på Alcoa, Kenneth Olsen. Alcoa, Chassix og Farsund Aluminium Casting har alle konkurrans­er internt med fine premier i tillegg til premiene som deles ut av aksjonen, for å få med seg flere deltagere.

– Sykkelen er et godt fremkomstm­iddel såvel som treningsmi­ddel, påpeker Drønen.

– Og jo eldre du blir, jo større gevinst har du av å vaere i bevegelse. Muskler er ferskvare, og hvert tråkk teller!, skyter Langerud inn.

 ??  ?? Hilde Synnes Drønen, (f.v., Farsund kommune), Svein Jacobsen (Chassix), Britt-mari Langerud (Farsund kommune), Kenneth Olsen (Alcoa) og
Tor Magne Tønnessen (FAC) håper så mange som mulig deltar i årets sykle til jobben-aksjon.
Hilde Synnes Drønen, (f.v., Farsund kommune), Svein Jacobsen (Chassix), Britt-mari Langerud (Farsund kommune), Kenneth Olsen (Alcoa) og Tor Magne Tønnessen (FAC) håper så mange som mulig deltar i årets sykle til jobben-aksjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway