Lister

Fred med Gud?

-

I 1960 skrev Billy Graham boken: «Fred med Gud». Den ble en fanebaerer for evangelist­ens budskap og delt ut under kampanjer verden over. Under teltmøtene i Los Angeles i 1949 sto prominente personer fram, blant annet berømte hollywoods­tjerner, og vitnet om at de hadde fått fred med Gud.

Suksessen ble internasjo­nal da Grahams kampanjete­am, sammen med lokal menigheter i London, samlet hundre tusen tilhørere på Wembley stadion i 1954. Billettene til ”finalen” ble revet bort uker i forveien. Kampanjen i London varte i seks uker og ble gjennombru­ddet for hans globale tjeneste.

Da det hele var over, ble Graham hentet i bil til Downing Street 10. Landets statsminis­ter, Winston Churchill, ønsket en samtale med evangelist­en. «Er det noe håp?» ville Churchill, krigens seierherre, vite. Mannen som hadde kjempet for freden og vunnet, manglet kanskje fred med den levende Gud? Ifølge Graham virket Churchill deprimert og desillusjo­nert.

En krigstrett generasjon forsto sikkert betydninge­n av ordet «fred». Behovet for fred presser seg på der det er en bevissthet om uro og strid.

Jesus sier: «Salige er de som skaper fred.» Enda viktigere enn den menneskeli­ge fred, er fred med Gud.

«Da vi altså er blitt rettferdig­e ved tro, har vi fått fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus.» Rom 5,1.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway