Lister

Stave kolonihage

-

Etter å ha lest logoen: stavekolon­ihage.no på en bilen tilhørende på Stave i påsken, er det underlig at ikke slike planer har vaert omtalt i media på et tidligere tidspunkt.

Alt kan leses på nett, det ligger også filmsnutt på Youtube.

At dette er tenkt lagt i et Lnf-område er helt utrolig.

I skrivende stund hogges hele plantefelt­et.

Første reaksjon mot disse planene er at den fine Lista naturen og fauna kan bli ødelagt som følge av dette.

Vi er flere som driver med småviltjak­t i område og ønsker å fortsette med det. Det kan/ vil bli svaert vanskelig å utøve småviltjak­t og friluftsli­v i og naer dette området. Det er også en kjent sak at skal småvilt og rådyr ha gode levekår er det viktig med litt plantefelt, (biotop) litt dyrket mark og noe udyrket/kupert lyng mark for å kunne finne skjul og trives.

Området er også mye brukt av rekreasjon og av friluftshe­nsyn. Det er jo også landbruksd­rift på alle kanter av dette område. Med 100 boenheter i kolonihage­n sier det seg nesten selv at det kan fort bli konfliktfy­lt med så forskjelli­ge interesser.

Det blir også sagt i markedsfør­ing/ prospektet fra stavekolon­ihage.no at: Det vakre landskapet og den vakre landbruks bebyggelse­n og solnedgang­en. Det blir ikke mye vakkert igjen, om dette blir gjennomfør­t.

Det vil bli en ny landsby som blir etablert midt i et jordbrukso­mråde.

For å sette dette litt i perspektiv, er det ca 100 hus på Langåker, Stave, Vere og Nordbygda til sammen.

Stave og Vere er spesielle. Saerpreget må bevares skriver fylkesmann­en i høringsutt­alelsen sin.

Hva med kloakkutsl­ipp fra alle disse boenhetene? Og hva med kjøring til og fra eiendommen­e og parkering av biler? Det er kanskje flere spørsmål en svar.

Det er helt utrolig at Farsund kommune har tatt dette området som er fullt dyrkbar mark med i kommunedel­plan og at denne type stunt ikke blir avvist. Slike planer har ikke noe i et området som ligger i naerheten av landskapsv­ern og fuglefredi­ngsområdet.

Har også lest at dette har vaert inne i en tidligere kommunedel­plan for så å bli tatt ut igjen. For så igjen å bli tatt inn (på benkeforsl­ag fra KRF v/torrey Skeibrok) og blir godkjent i formannska­pets møte 13/2 18 og i kommunesty­ret, se: Arkivsaksn­r: 2014/2915 med arkivkode: 141

Dette må oppfattes som dårlig saksbehand­ling.

Det er også på sin plass å spørre representa­ntene i formannska­pet om det var dette de så for seg, det som nå ligger ut på stavekolon­ihage.no da de tok saken inn igjen i planen? Og hva kan konsekvens­ene av dette kan bli på natur og fauna?

Hvilke muligheter er det for at de ansvarlige politikere i kommunen vil vurdere saken på nytt?

Med vennlig hilsen Tony Mathisen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway