Lister

Vårlige sprett

Venninnene Mie Dugan (12) og Vår Svendsen Birkeland (13) bruker mye av fritiden sin på hagens største møbel. De elsker å hoppe på trampoline.

- Av Cecile Nilsen

– Det er veldig gøy å bruke tid på trampoline­n, smiler de spretne klassevenn­innene fra Kvinesdal.

– Man får ut energien, sier Mie Dugan.

– Og det er laererikt – vi øver oss på mange forskjelli­ge triks, legger Vår Svendsen Birkeland til.

PÅ PLENEN til familien Svendsen Birkeland i Kvinesdal har trampoline­n igjen blitt sentrum i hagen. Like sikkert som en hvitstamme­t bjørk oppi heien og den rødmalte stuen ved veien, rammer blåfargede duker trampoline­r inn. For mange er trampoline­n et like kjaert vårtegn som fiolen, nyutsprung­ne russ og vipa.

– Vi har alltid hatt trampoline, så vi har hoppet siden vi var små, smiler Mie og Vår.

– Det er ganske forskjelli­g hvor mye tid vi bruker på trampoline­n om dagen. Men vi hopper nok i alle fall en time hver dag. I helgene kan det blir mange timer på trampoline­n i løpet av en dag, legger de til.

DE TO HAR stålkontro­ll på en rekke ulike triks på den svarte trampoline­duken.

– Det gøyeste på trampoline­n er å trikse. Vi laerer nye triks av og selv, og av å se på andre. Vi har gått på turn, og har laert en del der. I tillegg ser vi litt på Youtube, forklarer jentene.

Av vanlige triks nevner de flikk-flakk og backflip. – For tiden trenger vi saerlig på å klare skru i salto og backflip, sier jentene.

De understrek­er at de er forsiktige på trampoline­n. Ofte sitter den ene på den blå kanten og venter på tur mens den andre øver på et triks.

– Når vi skal øve på nye triks pleier vi å sikre hverandre mens vi øver inn trikset. Det samme gjør vi hvis vi har fått skrekken på noe – da sikrer man når trikset skal laeres inn på nytt, forklarer Mie og Vår, og forklarer at de har regler for hvor mange som kan hoppe samtidig.

– Trampoline­n kan også brukes til mye annet enn hopping, forteller Mie og Vår. JENTENE FORTELLER at de gjerne tar en piknik på trampoline­n når det er fint vaer. Da tar de med seg kjeks, godteri eller chips og spiser det på trampoline­n.

– Det går også fint å overnatte på trampoline­n, sier de.

På de varmeste sommerdage­ne tas vannsprede­ren fram. Denne plasseres under trampoline­n, og gir mange timer med morsom lek.

– Og av og til tar vi med katten eller hunden. Da hopper vi ikke, bare sitter på trampoline­n og leker med dyrene, forteller Mie og Vår.

Hunden har fått en runde kos og klapp på den svarte duken. Nå slippes han ned igjen, og jentene fortsetter å øve inn nye triks.

– Vi gleder oss til en hel sommer med hopping på trampoline­n, smiler Mie og Vår.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway