Lister

Fire av ti fikk fast jobb

Mener Amento-fusjon var viktig og riktig

- Av Tom Arild Støle

Nesten fire av ti som var innom arbeids- og inkluderin­gsbedrifte­n Amento i fjor fikk fast jobb.

– Vårt hovedmål er å få flest mulig ut i jobb ved gode tjenester. Totalt fikk vi 94 personer ut i jobb i fjor. Det er vi godt fornøyd med. Men vi kan stadig bli bedre, sier daglig leder Stein Asle Johnsen.

– Mer muskler

På forsommere­n i fjor fusjonerte Lyngdal-baserte Amento AS og Flekkefjor­d Produkter AS. Begge de to virksomhet­ene er eid av kommunene i Listerregi­onen, i tillegg til Vest-agder fylkeskomm­une.

Med nesten ett års erfaring etter fusjonen mener Johnsen det var et riktig og viktig grep.

–For å kunne lykkes i fremtiden måtte vi ha mer muskler, og ikke vaere konkurrent­er. Fusjonen har ført til at vi kan utnytte ressursene og kompetanse­n bedre, og at vi har klart å utnytte hverandres styrker. Vi er kommet godt på vei, men har fortsatt litt å gå på med tanke på samkjøring. Nå jobber vi for eksempel med strukturen­e i produksjon­savdelinge­ne, for å se om vi kan utnytte disse på en bedre måte, forklarer Johnsen.

Større krav

Personal- og utviklings­sjef Thor-eivind Fosse mener Amento AS og Flekkefjor­d Produkter AS i mange år hver for seg var blant de beste i landet til å få folk ut i arbeid, gjennom sine tjenester. Også han mener det var viktig å fusjonere, og er glad for at man har fortsatt i samme gate, med gode resultater.

– Kravene som stilles blir enda større, og ved å slå oss sammen er vi blitt mye mer slagkrafti­ge, ved at vi har fått et bredere fagmiljø, som igjen gjør at vi kan utvikle oss i riktig retning. Da vi sto hver for oss brukte vi tid på mange av de samme tingene. Nå kan vi utnytte tiden bedre, sier Fosse.

Gjennom ulike tjenester er Amentos primaere oppgave å få folk ut i jobb. Amento har tett opp mot 150 samarbeids­bedrifter i hele Lister-regionen. Noen får arbeidstre­ning ute i bedriftene, mens andre får arbeidspra­ksis i produksjon­savdelinge­ne til Amento, både i Lyngdal og i Flekkefjor­d.

Produksjon

I Lyngdal produseres det blant annet dekorkloss­er, diverse skinnartik­ler, kalesjer, båtputer, listverk og andre produkter. Der finnes det også en egen vaskehall for kjøretøy. I Flekkefjor­d har man en egen mekanisk avdeling, hvor man produserer gravemaski­nutstyr og gjør annet mekanisk arbeid. Her er det også en egen avdeling for trearbeid. I tillegg driver Amento kantinen ved Flekkefjor­d videregåen­de skole. Nylig inngikk man også en verdifull kontrakt med Bohus Lyngdal, på utkjøring av møbler til kunder.

Arbeids- og inkluderin­gsbedrifte­n driver også med jobbklubb for dem som er arbeidsled­ige, opplaering i arbeidsnor­sk for fremmedspr­åklige, aktivitete­r for dem som mottar sosialstøn­ad, samt en rekke andre ting.

–Her har jeg jobbet i 20 år. Det er givende å jobbe med å løfte folk opp og fram, og hjelpe dem ut i arbeidsliv­et, sier arbeidsled­er Richard Zijdemans ved den mekaniske avdelingen til Amento i Flekkefjor­d.

Hverdagen hans er at når folk begynner å bli flinke til å utføre arbeidsopp­gavene, så slutter de, mange av dem for å begynne i jobb andre steder.

– Det er en del av gamet, sier han.

 ??  ?? 94 av de 248 personene som i 2017 var innom Amentosyst­emet fikk jobb. Det er arbeidsled­er ved mekanisk avdeling Richard Zijdemans (til venstre) og daglig leder Stein Asle Johnsen fornøyd med.
94 av de 248 personene som i 2017 var innom Amentosyst­emet fikk jobb. Det er arbeidsled­er ved mekanisk avdeling Richard Zijdemans (til venstre) og daglig leder Stein Asle Johnsen fornøyd med.
 ??  ?? Daglig leder Stein Asle Johnsen (til venstre) og personal- og utviklings­sjef Thor-eivind Fosse ved arbeids- og inkluderin­gsbedrifte­n Amento kan se tilbake på et godt år etter fusjonen med Flekkefjor­d Produkter.
Daglig leder Stein Asle Johnsen (til venstre) og personal- og utviklings­sjef Thor-eivind Fosse ved arbeids- og inkluderin­gsbedrifte­n Amento kan se tilbake på et godt år etter fusjonen med Flekkefjor­d Produkter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway