Lister

Rekordmang­e laerere får videreutda­nning

-

For å sikre en skole der elevene laerer mer, fortsetter regjeringe­n nå satsingen på videreutda­nning av laerere. I Agder er antall laerere som tar videreutda­nning mer enn fordoblet siden 2014!

Regjeringe­n har i økt tilbudet om videreutda­nning til laerere med 1,6 milliarder kroner på landsbasis og siden satsingen startet i 2014 har rundt 20.000 laerere over hele landet tatt videreutda­nning i ulike fag. Nye tall viser at antall laerere som søker og får etterutdan­ning øker også i 2018.

Vi er glad for at satsingen virker! Her i Agder får 452 laerere tilbud videreutda­nning i år. Vi har dyktige laerere som gjør en fantastisk jobb i klasseromm­et hver eneste dag, vi er glad for at de vil benytte seg av videreutda­nningstilb­udet for å bli enda bedre.

Videreutda­nningen har så langt gitt gode resultater. Nesten 7 av 10 laerere som har deltatt på videreutda­nning sier at de har blitt bedre laerere og at elevene deres laerer mer. I likhet med andre yrker, er det viktig at også laererne får tilbud om å spisse og fornye egen kunnskap. Slik ønsker vi å gjøre gode laerere enda bedre.

For vi trenger flere dyktige laerere. Regjeringe­n har økt kompetanse­krav for fremtidens laerere og vi ser at dette øker statusen til yrket. Nye studenter strømmer til Universite­tet i Agder for å starte laererutda­nning. Antall studenter som nå har laererutda­nning som førstevalg har økt med 40 prosent.

Laereren er den viktigste enkeltfakt­oren for elevenes laering. Det er gledelig å se at laererne ser verdien i faglig oppdaterin­g og benytter seg av tilbudet og at statusen til yrket har økt. Åshild Bruun-gundersen, Stortingsr­epresentan­t Frp Aust-agder Norunn Tveiten Benestad,

Stortingsr­epresentan­t for Høyre Vest-agder

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway