Lister

Inviterer til plantemark­ed

- Av Svein Morten Havaas

Plantemark­edet på Feda er blitt en årlig hagefest. Lørdag gjentas suksessen.

Lørdag 28. april bugner det igjen av flotte stauder og andre vekster i hagen til Grete og Anders Mathias Larsen på Feda. Det kommer folk fra store deler av regionen for å få med seg begivenhet­en.

– I fjor må det ha vaert over 200 besøkende i løpet av de to timene markedet varer. Det skaper liv og glede og overskudde­t går uavkortet til driften av Huset, Feda bedehus og Kirketun, forteller Anders Mathias Larsen selv.

DE FLESTE staudene kommer fra egen hage, men det er også bidrag fra flere andre.

Grete Larsen forteller at hun hvert år spar opp mange av staudene og deler dem før de plantes på nytt.

– Det er denne rikdommen vi høster av. Det legges ned betydelig innsats av mange hageentusi­aster for å dele, potte og skape flotte stauder som bys ut på plantemark­edet, sier hun.

STAUDER er stadig blitt mer populaert. Det snakkes nå om «Oldemors stauder» gamle hummertein­er som kan vaere aktuelle til dekorasjon­er og annen bruk.

Det blir også demonstras­jon og salg av funksjonel­le hageredska­per av beste kvalitet. Og et lotteri med fine gevinster.

Nytt av året er at folk kan ta med hageredska­per som Hans Åse vil vaere behjelpeli­g med å slipe.

I TILLEGG til planter, blir det mulig å kjøpe ferske brød fra gårdens bakerovn. Iherdige «bakere» fyrer opp bakerovnen i god tid, og sørger for god duft og god smak fra Bryggerhus­et. Som vanlig selges det kaffe og lapper som kan inntas på ulike benker rundt om i hagen.

– Og som ikke det er nok, så kommer Feda skolekorps innom hagen og gir oss en smakebit av det de øver inn til 17. mai, sier Larsen, og fortsetter:

– Vi ønsker folk fra hele distriktet velkommen og vi håper riktig mange benytter anledninge­n til å se en vakker hage, treffe hyggelige mennesker og skaffe seg planter av ypperste kvalitet en flott lørdag formiddag.

Staudene krever ikke mer enn hageeieren vil gi av stell. ANDERS MATHIAS LARSEN

 ?? FOTO: HANS ALF SLENGESOL ?? Arrangøren­e ser fram til lørdagens plantemark­ed i hagen til Grete og Anders Mathias Larsen. Inntektene går til driften av Huset. Bildet er fra fjorårets arrangemen­t.
FOTO: HANS ALF SLENGESOL Arrangøren­e ser fram til lørdagens plantemark­ed i hagen til Grete og Anders Mathias Larsen. Inntektene går til driften av Huset. Bildet er fra fjorårets arrangemen­t.
 ?? FOTO: HANS ALF SLENGESOL ?? Anders Mathias Larsen – her fotografer­t på plantemark­edet i egen hage i fjor – ser fram til lørdagens begivenhet med glede og forventnin­g.
FOTO: HANS ALF SLENGESOL Anders Mathias Larsen – her fotografer­t på plantemark­edet i egen hage i fjor – ser fram til lørdagens begivenhet med glede og forventnin­g.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway