Lister

– Veldig grei som konebil

- Av Olav Hoel

Testsjåfør Bente Skeibrok synes den nyeste Suzuki Swift Hybrid, som har vaert på markedet i et års tid, var en grei bil å kjøre.

– Det er en liten og grei bil, men vil ikke si det er noe familiebil da man ikke får plass til så mye i bagasjerom­met. Den var derimot lett å håndtere, blant annet da vi kjørte på smale veier ved Svenevik. Som en konebil synes jeg derfor den var veldig grei, sier Skeibrok.

HUN HAR i dag en Suzuki som kan minne litt om testbilen, men uten hybrid-teknologi. Selv om det var begrenset hva hun fikk testet på en god halvtimes kjøretur sist torsdag, fikk hun dannet seg et greit inntrykk av bilen.

– Dette var første gang jeg kjørte en hybrid, så burde nok kjørt på strekninge­r med høyere hastighet for å ha mer igjen for det. Dersom jeg skulle hatt en ny bil, så er dette en bil jeg ville ha vurdert. Både denne og den jeg har fra før, som er fire år, har firehjulst­rekk, så jeg føler de var nokså like i forhold til giring og ratt. Panelet på testbilen er derimot litt annerledes enn på den jeg har. Ryggkamera­et var litt uvant, men det blir man nok fort vant til, sier Skeibrok.

– Hva var det du likte best med denne bilen?

– Det med ryggekamer­a var positivt, og det var en lett bil å kjøre. En grei liten bil, sier Skeibrok.

– Var det noe du ikke likte med den?

– Det som kanskje er minuset er plassen i bagasjerom­met, hvor det er plass til en koffert. Er du to eller tre venninner som skal på tur, så er den for liten. Samtidig, hvis du legger ned setene, får du plass til utrolig mye i bilen hvis du er god til å pakke og sånt, sier Skeibrok.

– Hva er det du ser etter når du skal kjøpe ny bil?

– Nå som jeg har blitt vant med å kjøre firehjulst­rekk, så er det veldig greit. Om det er automat- eller manuelt gir blir igrunnen det samme, selv om jeg er vant til å kjøre med gir. Ellers må bilen vaere lett å håndtere, samtidig som det med økonomi og drivstoffo­rbruk også er litt viktig. I tillegg har trafikksik­kerhet noe å si, sier Skeibrok. UTOVER å ha bruk for bilen i hverdagen, blant annet for å komme seg på jobb i Lindesnes, er ikke bilinteres­sen hennes veldig stor.

– Bilinteres­sen min strekker seg til at den starter når jeg vil at den skal starte. Utover det er jeg ikke så interesser­t. Utseende teller derimot noe. Den må se fin ut med interiør og farger, og at det står litt i stil. Når man har begynt å kjøre nye biler, så er man bortskjemt med driftssikk­erhet, så det er noe jeg tenker på. Ellers er jeg ikke så opphengt i bilmerke, sier Skeibrok.

Den nye Suzuki Swift kom på markedet rundt påske i fjor, og beskrives som en populaer bil på verdensbas­is med en markedsand­el på 34 prosent av de fire Suzuki-modellene, som også omfatter S-cross, Vitara og Ignis, ifølge RSA.

– Denne bilen er en mellomstor bil, og passer for de som ønsker en liten og grei firehjulst­rekker som er lett å stige inn og ut av hvor man sitter høyt og godt. Det er en frisk og fin bil med en motor på 90 hestekreft­er. Den trekker på alle fire hjulene samtidig som den har en hybridtekn­ologi som gjør at forbruket går ned. Her er det en el-motor som står på motoren som skal få bilen til å gå lettere, og holde et jevnt forbruk uavhengig av om bilen er kald, kjører fort eller kjører opp bakker, sier Nils Richard Maeland, daglig leder ved Kvavik Auto i Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway