Lister

Spennende kunst-halvår

Kunstpunkt Lista er godt fornøyd med vårens og sommerens program.

- Av Svein Morten Havaas

Fra 5. mai til slutten av august arrangerer Kunstpunkt Lista fire utstilling­er i og ved den tidligere fyrmesterb­oligen ved Lista fyr. Og etter det ser de på muligheten av å utvide sesongen med å ha en grafikk utstilling hengende og ha åpent noen dager i vinterhalv­året.

– Slik jeg ser det er vi blitt godt tatt imot av publikum. Vi hadde gode besøkstall i fjor – selv om det selvfølgel­ig alltid er rom for forbedring. Og vi ser at våre besøkstall er veldig avhengig av hvor mye folk som faktisk besøker selve området, sier daglig leder ved Kunstpunkt Lista, Erlend Hellinglar­sen.

– Men samtidig ser vi at mange av våre utstilling­er trekker folk som bare kommer for å se kunsten. At vi kan bidra til å trekke nytt publikum til Lista synes jeg er en fin ting. Disse får selvfølgel­ig med seg naturen og bilturen som en slags bonus, legger han til.

HELLING-LARSEN er også fornøyd med den gode mottakelse­n fra Lista fyr- og besøkssent­er våtmark Lista. Derfra har de fått god hjelp i oppstartsf­asen.

– Det har også vaert fint å kunne rådføre seg med Alfred Vaagsvold underveis. Vi er også veldig takknemlig­e for det fine samarbeide­t rundt hans foreløpig siste utstilling­en med Hennes Majestet Dronning Sonja, sier den daglige lederen.

Kunstpunkt Lista, som drives av Agder Kunstsente­r, stiller ut kunst fra profesjone­lle billedkuns­tnere og kunsthåndv­erkere fra eller med tilknytnin­g til Agderfylke­ne. Man må ha bodd minst tre år eller mer i regionen for å komme inn under dette tilknytnin­gsbegrepet.

Et kunstneris­k råd plukker ut utstillern­e blant de som søker.

– Vi fikk inn veldig mange søknader fra billedkuns­tnere og kunsthåndv­erkere som ønsker å stille ut på Kunstpunkt Lista i 2018 og 2019. Det høye antallet søknader ga rådet et veldig godt utgangspun­kt for å lage et spennende og variert program med høy kunstneris­k kvalitet, mener Erlend Helling-larsen.

FØRST UT er Marit Roland fra Kristiansa­nd med separatuts­tillingen «Paper Drawing». Utstilling­en åpner søndag 5. mai og blir hengende til søndag 27. mai. Den avløses av gruppeutst­illingen «Geometry of folds» som kunstnerne Karen Pettersen, Jessica Blom, Siri Sandersen og Regine Osbakk står bak. Kunstnerne, som har jobbet sammen tidligere, bor henholdsvi­s i Kristiansa­nd, Stockholm og Porsgrunn.

– Begge disse første utstilling­ene er med kunstnere som arbeider stedsspesi­fikt. Dette håper jeg er noe vi kan gjøre mer av i årene som kommer. Prosjekten­e bruker den ganske ekstreme plassering­en til Kunstpunkt Lista på en god og tydelig måte og gir gode utfordring­er til kunstnere som arbeider med stedsspesi­fikke utstilling­er, kommentere­r Helling-larsen.

DEN UTFLYTTEDE Lista-gutten Sveinung Rudjord Unneland returnerer til Lista 30. juni med separatuts­tillingen «Tåkeklokke­ne» som han holder sammen med kollega Andreas Vermehren Holm.

– Sveinung er en stor kunstner. Vi setter stor pris på at vi nå kan vise kunsten hans på hjemmebane i et helt nytt prosjekt. Åpningen faller samtidig med både fyrfestiva­len og det årlige sommermark­edet i hagen til fyrmesterb­oligen. Dette blir garantert en super dag! sier Erlend Helling-larsen, som også gleder seg til hyllestuts­tillingen for Bjørn Aurebekk som er planlagt fra 11. august til 2. september.

Anledninge­n for denne utstilling­en med tittelen «Utstilling Nr. 43», er at Aurebekk går av som mangeårig styreleder i Agder Kunstsente­r.

 ?? FOTO: MARIT ROLAND ?? «Paper Drawing» er tittelen på Marit Rolands separatuts­tilling som åpner i Kunstpunkt Lista allerede søndag 5. mai.
FOTO: MARIT ROLAND «Paper Drawing» er tittelen på Marit Rolands separatuts­tilling som åpner i Kunstpunkt Lista allerede søndag 5. mai.
 ??  ?? Karen Pettersen er en av fire kvinnelige kunstnere som står bak utstilling­en «Geometry of folds» som vises i Kunstpunkt Lista fra 2. til 24. juni.
Karen Pettersen er en av fire kvinnelige kunstnere som står bak utstilling­en «Geometry of folds» som vises i Kunstpunkt Lista fra 2. til 24. juni.
 ?? FOTO: PÅL HOFF ?? Sveinung Rudjord Unneland fra Lista er sommerens utstiller hos Kunstpunkt Lista sammen med Andreas Vermehren Holm.
FOTO: PÅL HOFF Sveinung Rudjord Unneland fra Lista er sommerens utstiller hos Kunstpunkt Lista sammen med Andreas Vermehren Holm.
 ??  ?? Fra 11. august til 2. september skal Bjørn Aurebekk hylles for sin innsats for Agder Kunstsente­r med «Utstilling nr. 43» der hans egne arbeider vises.
Fra 11. august til 2. september skal Bjørn Aurebekk hylles for sin innsats for Agder Kunstsente­r med «Utstilling nr. 43» der hans egne arbeider vises.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway