Lister

Lyngdal kjørte over svakt Donn-lag

Sjokkåpnet og ledet 2-0 etter fire minutt

- Av Torrey Enoksen

– Det ble en fin kveld på jobben dette. Det eneste kjedelige var at vi slapp inn ett mål, sier trener Tore Kristianse­n.

Klassefors­kjell

For det var klassefors­kjell mellom lyngdølene og kristiansa­nderne. Det viste hjemmelage­t etter kun fire minutter da de ledet hele 2–0 etter scoringer av Morten Sanden og Peder Sanden. Spørsmålet utover i omgangen var bare hvor stor seieren skulle bli over det svake laget fra Kristiansa­nd.

Donn 2 var ingen målestokk mot et Lyngdalsla­g som bokstaveli­g overkjørte gjestene. Gjestenes første større sjanse kom først etter en halvtimes spill, men Aron Lindstrand i hjemmelage­ts bur kunne slippe ned skuldrene og konstatere at ballen fløy langt til side for stolpen. Da ledet hjemmelage­t allerede med tre mål.

Fem minutter før hvilen dundret Espen Haegeland sin andre scoring for kvelden, da han skjøt hardt fra straffemer­ket etter at Peder Sanden var blitt felt.

Trener Kristianse­n benyttet tirsdagens kamp til å la de yngre spillerene få slippe til, blant andre Mats Hompland, som fikk en omgang mellom stengene mens Lindstrand fikk leke seg som spiss.

Sparte spillere

Det at flere i førsteelle­veren fikk sette seg på benken, er svaert viktig foran den tøffe bortekampe­n mot Vigør fredag. Det blir ventelig et helt annet oppgjør enn tirsdagens kamp.

– Det var et veldig varierende nivå hos dem. Vi gjorde det vi skal, og det var å skape masse sjanser. Kampen fredag mot Vigør blir hard. Derfor valgte vi å spare litt på spillerne, og heller la dem som til vanlig får lite spilletid sjansen i kveld. Det er veldig greit at de får spilt mer enn to minutter som de vanligvis gjør. De sto løpet greit, men det merkes på spillet at vi byttet ut fire-fem mann. Vi mistet litt rytme som følge av det, sier Kristianse­n.

Holdt ikke nullen

Espen Haegeland ble notert med hele fem scoringer. Han var mest opptatt av at lyngdølene slapp inn ett mål mot slutten av kampen.

– Det var kjedelig at vi mistet nullen. Det var minuset i dag. Vi var litt spente før de kom her om hvor gode de var, men etter to - tre minuttene fant vi ut at dette var ikke mye. Vi kjente at motstander­ne ikke var med oss, mener Haegeland, som når står bokført med 188 seriemål for Lyngdal.

Det ble en fin kveld på jobben for Lyngdal som slo Donn 2 så mye som 8–1. Fredag kan det bli tøffere mot Vigør.

 ??  ?? Espen Haegeland var overrasket over hvor svake Donn var. Her dundrer han inn sin første av i alt fem scoringer i 8–1-oppgjøret.
Espen Haegeland var overrasket over hvor svake Donn var. Her dundrer han inn sin første av i alt fem scoringer i 8–1-oppgjøret.
 ??  ?? Peder Sanden var en av de mest dominerend­e spillerne hos hjemmelage­t i oppgjøret.
Peder Sanden var en av de mest dominerend­e spillerne hos hjemmelage­t i oppgjøret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway