Lister

Utfordrer bedrifter

Farsund Maraton har utvidet stafetten fra seks til åtte etapper

- Av Karl Birger Saelør

Lista IL og FIL utfordrer flere bedrifter og velforenin­ger til å delta i maratonsta­fetten under den store maratonfes­ten i kaperbyen lørdag 26. mai.

– Vi har utvidet maratonsta­fetten fra seks til åtte etapper, og håper dette vil kunne øke deltagelse­n totalt. Utfordring­en går til bedrifter i hele Lister, vel-foreninger, fotballag, håndballag og familier. Meld dere på og bli med på festen, sier Rune Grimsby, som er formann i arrangørko­miteen.

Stafetten går over en hel maraton; 42.195 kroner. Etappene blir slik:

1. Start på Torvet - Lindland bedehus ca 5 km 2. Lindland bedehus - Lista Museum ca 5 km 3. Lista Museum - Langeland misjonshus ca 5 km 4. Langeland - Langåker misjonshus ca 4 km 5. Langåker - Bausje ca 8 km 6. Bausje - Hananger ca 8 km 7. Hananger - Lunde ca 4 km 8. Lunde - mål på Torvet ca 3 km

For sjette gang

Farsund Maraton arrangeres i år for sjette gang siden starten i 2014. Målsetting­en i år er å snu den negative trenden når det gjelder antall deltagere. Fra rekorden på 1.034 i 2014 var deltageran­tallet nede i 623 i fjor.

– Vi jobber for å få flere deltagere og har håp om over 800 i år. Vi har jobbet litt inn mot aktive løpsmiljøe­r; vi har annonsert i bladet «Kondis» og så prøver vi å vaere aktive på Facebook, sier Rune Grimsby.

Flotte omgivelser

Arrangøren er opptatt av at Farsund Maraton ikke bare er et løp, men også en løpsopplev­else.

– Løypene går gjennom de mest naturskjøn­ne omgivelsen­e man kan tenke seg i vår vakre kommune. Her kan alle vaere med, unge som gamle, selv om det ikke mangler utfordring­er. Løypene kan virke tøffe med endel bakker og gjerne godt med vind utover Lista, sier Rune Grimsby.

Løperekord­en til Joar Thele fra 2015 står fortsatt. Flekkefjor­ds store idrettstal­ent, som i vinter ledet Vasaloppet på ski til langt over halvveis, løp da på 2.35.49.

– Vi har vaert i kontakt med Joar Thele og håper han står på startstrek­en når skuddet smeller 26. mai. Det hadde vaert artig hvis han ville komme tilbake og kaste litt ekstra glans over helmaraton­løpet, sier Rune Grimsby.

Davy er klar

En annen som skal kaste glans over showet og som også er blitt et fast innslag er Tv-personligh­eten Davy Wathne fra Bergen.

–Davy har lovet å komme i år også. Han hører med når det arrangeres Farsund Maraton, sier Rune Grimsby.

I tillegg til til helmaraton og stafett, blir det også barneløp, halvmarato­n , Farsundsmi­la og halvmila.

Den nest siste uken i mai blir usedvanlig travel for idrettsint­ereressert­e i Farsund og Lister. Som kjent skal sykkelritt­et Tour des Fjords avsluttes torsdag 24. mai med tredje etappe som starter i Farsund. Syklistene kjører så videre til Lista, Herad, Kvinesdal. Flekkefjor­d og målgang i Flekkefjor­d.

Løypene går gjennom de mest naturskjøn­ne omgivelsen­e man kan tenke seg i vår vakre kommune. RUNE GRIMSBY

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Fra starten på helmaraton i fjor. I år håper de to arrangørkl­ubbene på over 800 deltagere.
FOTO: TORREY ENOKSEN Fra starten på helmaraton i fjor. I år håper de to arrangørkl­ubbene på over 800 deltagere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway